Zweden

De Zweedse voetbalbond SvFF (Svenska Fotboliforbundet) is opgericht in 1904 en het hoofdkantoor staat in de hoofdstad Stockholm. Sinds de oprichting is het lid van de FIFA en sinds 1954 maakt het deel uit van de UEFA. Zweden is van oudsher een voetballand en heeft al meerdere keren op eindtoernooien gespeeld. Voor de Zweden is dit het twaalfde WK waar ze aan deelnemen en daarmee hebben ze meer WK deelnames op zak dan EK deelnames. In 1958 was het land zelf gastheer van een WK en in 1992 was Zweden gastland van een EK. Een titel won Zweden nog nooit, maar het behaalde wel een aantal keer een medaille. De huidige coach van Zweden is Janne Andersson en hij heeft een knappe prestatie geleverd door Zweden, zonder de gestopte Ibrahimovic, naar het WK voetbal 2018 in Rusland te loodsen.

Kwalificatie Zweden WK voetbal 2018

Nederlanders hoeven we niet te vertellen dan Zweden in Groep A zat tijdens de kwalificatie. Daar zat het namelijk samen met Nederland en Frankrijk in. Uiteindelijk eindigde Zweden op plaats WK voetbal 2018 Zwedentwee met een beter doelsaldo dan Nederland waardoor het play-offs mocht spelen tegen Italië. We kunnen niet zeggen dat het de Zweden tegen heeft gezeten. Het won bij Frankrijk door een enorme blunder van Lloris en tegen Nederland maakte het een doelpunt dat waarschijnlijk nooit meer gemaakt zal worden. Daarnaast werd een doelpunt van Dost onterecht afgekeurd waardoor Nederland niet won in Zweden. In de play-off tegen Italië kwam het thuis gelukkig op voorsprong door een van richting veranderd schot en uit in Milaan kwam het eigenlijk niet meer in de problemen omdat ze met elf man achter de bal stonden. Toch is het een knappe prestatie dat Zweden naar het WK voetbal 2018 in Rusland gaat.

Voorgaande WK’s

Het eerste WK voor Zweden kwam er in 1934 in Italië en toen haalde het de kwartfinale. Vlak daarna kwenen toch wel de succesjaren met een vierde en derde plaats in 1938 en 1950. De echte uitschieter kwam in 1958 toen het zelf gastland was. Toen verloor Zweden de finale van een ongenaakbaar Brazilië dat toen voor het eerst de WK titel wist te winnen. In de decennia daarna wist Zweden zich zelden nog te kwalificeren en als het dat al deed kwamen ze de groepsfase amper door. Pas in 1994 was er opnieuw succes toen het derde werd tijdens het WK in de Verenigde Staten.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth, Pontus Jansson, Johan Larsson, Sebastian Larsson, Emil Forsberg, Jakob Johansson, Gustav Svensson, Viktor Claesson, Marcus Rohdén, Jimmy Durmaz, Ken Sema, Albin Ekdal, Isaac Kiese Thelin, Marcus Berg, John Guidetti en Ola Toivonen.

Sterspeler

Na Zlatan Ibrahimovic is het moeilijk om een nieuwe sterspeler aan te wijzen. In de aanval heeft het veel spelers lopen met een verleden in de Eredivisie maar in andere Europese landen hebben ze weinig klaar kunnen spelen. Laten we dan maar de aanvoerder van het team pakken en dat is Andreas Granqvust. Een stoïcijnse centrale verdediger met een verleden bij FC Groningen. Hij zet iedereen in de defensie op de goede plaats en haalt altijd ontzettend veel ballen weg.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker