Zuid-Korea

De KFA (Korean Football Association) is opgericht in 1928 en is sinds 1948 lid van de FIFA. Bij de oprichting van de AFC confederatie is Zuid-Korea betrokken geweest en meteen onderdeel van geworden. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond is gevestigd in de hoofdstad Seoul. De bondscoach van Zuid-Korea is Shin Tae-yong, oud international met 23 interlands achter zijn naam. Hij mag het land leiden tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Zuid-Korea WK voetbal 2018

Tijdens de eerste groepsfase van de AFC kwalificaties won Zuid-Korea alle wedstrijden in de groep waardoor het moeiteloos naar de laatste fase ging. Tijdens de laatste fase van de kwalificaties WK voetbal 2018 Zuid-Koreakwam Zuid-Korea in een groep terecht met onder andere Iran en Syrië. Uiteindelijk wist Zuid-Korea zich wel te plaatsen voor het WK door als tweede te eindigen maar echt soepel ging het niet met vier overwinningen, drie gelijke spelen en drie nederlagen.

Voorgaande WK’s

Tijdens het WK van 1954 in Zwitserland maakte Zuid-Korea zijn debuut. In een toen nog vreemde opzet met maar twee wedstrijden in een poule van vier verloor Zuid-Korea twee keer dik. Uiteindelijk zou het land zich pas weer in 1986 kwalificeren bij het WK in Mexico. Sindsdien is het land niet meer afwezig geweest tijdens een WK eindronde. In 2002 was het samen met Japan gastheer en behaalde het onder Guus Hiddink de vierde plaats. Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van het Zuid-Koreaanse voetbal. Alle overige WK deelnames eindigde in de eerste ronde.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Kim Seung-gyu, Kim Jin-hyeon, Cho Hyun-woo, Kim Young-gwon, Jang Hyun-soo, Kim Jin-su, Go Yo-han, Kim Min-woo, Choi Chul-soon, Kwon Kyung-won, Jung Seung-hyun, Ki Sung-yueng, Koo Ja-cheol, Son Heung-min, Yeom Ki-hun, Lee Jae-sung, Jung Woo-young, Lee Myung-joo, Kwon Chang-hoon, Ju Se-jong, Lee Chang-min, Lee Keun-ho en Lee Jeong-hyeop.

Sterspeler

Son Heung-min, oftewel Son, is wat ons betreft de sterspeler van deze selectie. Hij speelt al sinds 2008 in Europa en heeft tot aan 2015 in Duitsland gespeeld bij HSV en Bayer Leverkusen. In 2015 maakte hij de stap naar de Spurs en daar moest hij toch even wennen aan de snelheid van de premier league. Inmiddels lijkt hij zijn draai te hebben gevonden in het aanvalsspel van de Spurs. Hij zal tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland zijn land de nodige aanvallende impulsen moeten geven vanuit het middenveld.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker