WTA US Open 2019 voorbeschouwing

Net als de mannen staan de komende twee weken ook bij de vrouwen in het teken van het laatste slam van het jaar, het WTA US Open 2019. Vorig jaar wist Osaka in de finale Williams te verrassen in wat een memorabele partij zou worden. Serena keerde zich tegen de scheidsrechter en het publiek was ontzettend vijandig tegen Osaka. Uiteindelijk gaf de Japanse geen krimp tijdens de wedstrijd en won haar eerste Grand Slam en de nummer één positie op de wereld. Dit jaar is alles behalve een goed jaar voor Osaka. Lukt het haar om weer ver te komen? En hoe gaat Bertens het doen na opnieuw een tegenvallend resultaat tijdens haar laatste toernooi? Wij van gokken op sport geven naast tips op ATP tennis en wielrennen ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op WTA US Open 2019.

WTA US Open 2019 prijzengeld

Sinds een aantal jaar is het prijzengeld op de grand slams voor de vrouwen gelijk aan dat van de mannen. Waar tijdens de WTA toernooien het verschil heel groot kan zijn met ATP toernooien heeft de ITF een aantal jaar geleden besloten om dit gelijk te trekken. Een eerste ronde levert dus $58.000 op en in de tweede ronde $100.000. Bij het behalen van de derde ronde ben je verzekerd van $163.000 en haal je de vierde ronde krijg je $280.000. Kom je in de tweede week van het grand slam dan is het prijzengeld $500.000 en bereik je de halve finale krijg je met $960.000 bijna een miljoen. Een finaleplaats is $1,9 miljoen waard en de winnares krijgt $3,85 miljoen mee naar huis.

WTA US Open 2019 loting

Er zijn 123 speelsters actief en iedere speelster start dan ook in de eerste ronde. De top acht geplaatste speelsters zijn Osaka (1), Barty (2), Pliskova (3), Halep (4), Svitolina (5), Kvitova (6), Bertens (7) en S. Williams (8). Bertens zit in het bovenste gedeelte van het schema in hetzelfde kwart als Osaka, Sabalenka, Vekic en Goerges. In de eerste ronde mag ze het opnemen tegen de Spaanse Badosa, waar ze ongeveer een maand geleden van won op het gravel van Palermo. Hogenkamp heeft zich via het kwalificatietoernooi geplaatst voor het hoofdtoernooi en mag het in de eerste ronde opnemen tegen Vekic. Het onderste gedeelte van het schema met onder andere S. Williams, Barty, Svitolina en Keys lijkt ons wat zwaarder. Voor een compleet overzicht van alle speelsters en het speelschema verwijzen we naar deze link.

WTA US Open 2019 favorieten

Bij de bookmakers is Serena Williams de grootste favoriet om het WTA US Open 2019 te winnen. Natuurlijk maakt ze altijd een kans op de eindzege als ze start bij een toernooi maar de laatste tijd laat ze nog maar weinig goed spel zien. Wanneer ze moet bewegen krijgt ze het ontzettend moeilijk en er zijn tegenwoordig steeds meer speelsters die de harde slagen kunnen verwerken. Daarnaast heeft ze geblesseerd op moeten geven tijdens de finale en Canada en trok zich daarna terug in Cincinnati. De vraag is dus wederom of ze fit genoeg is om twee weken vol gas te geven. Halep had ook last van een enkelblessure en bewoog ook niet al te best in Cincinnati. Barty en Osaka zijn hoog geplaatst, maar beide zijn in onze ogen geen favoriet om WTA US Open 2019 te winnen. Daar hebben ze de afgelopen toernooien te weinig voor laten zien. Bertens verloor haar eerste wedstrijd in Cincinnati meteen van een degelijke Venus Williams, maar gaf uiteindelijk zelf de partij weg. In de derde set miste ze een breakpunt en daar was ze zo de weg van kwijt dat ze daarna 11 punten op rij verloor. Ze maakte de vroege break nog goed, maar in de tiebreak was Venus de betere. In de huidige vorm waarin Bertens nu zit zou ze blij moeten zijn als ze twee of drie potjes kan winnen in New York. Keys won in Cincinnati en kan zomaar heel ver komen tijdens dit grand slam. Ze speelt thuis, zal het publiek op haar hand hebben en daardoor gaan we voor haar als outsider om te winnen.

Gokken op WTA US Open 2019 doen we met 1/10 unit op Keys tegen een odd van 15.00 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op WTA US Open 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker