WTA ‘s-Hertogenbosch voorbeschouwing

Deze week start het enige grastoernooi in Nederland op het hoogste WTA niveau in Rosmalen. Al noemt de WTA het toernooi WTA ’s-Hertogenbosch, dat zal wel iets met city marketing te maken hebben. Vorig jaar won de Italiaanse Camila Giorgi in de finale van Belinda Bencic. Wie zal dit jaar WTA ‘s-Hertogenbosch op haar naam schrijven? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op WTA ’s-Hertogenbosch.

WTA ’s-Hertogenbosch
Sinds 1996 is het enige grastoernooi op het hoogste toernooi in Nederland een joint toernooi met zowel mannen als vrouwen. Grote namen als Martina Hingis, Kim Clijsters, Mary Pierce en RosmalenSimona Halep wisten dit toernooi al eens op haar naam te schrijven. De enige Nederlandse eindoverwinning was in 2006 toen Michaella Krajicek het toernooi wist te winnen. De officiële naam van het toernooi is de Ricoh Open. Het totale prijzengeld is $226.750. In totaal zijn er 32 speelsters actief waardoor niemand een bye heeft in de eerste ronde. De top 8 geplaatste speelsters zijn Bencic (1), Jankovic (2), Mladenovic (3), Ostapenko (4), Siegemund (5), Vandeweghe (6), Bouchard (7) en Friedsam (8). Kiki Bertens is direct toegelaten tot het hoofdtoernooi en haalde vorig jaar de halve finale. Daarin verloor ze van Giorgi, de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Ze is niet geplaatst omdat haar punten van Roland Garros nog niet zijn bijgewerkt, dat zal pas bij het volgende toernooi zo zijn. Al is het nog maar de vraag of ze in actie zal komen, want het is een race tegen de klok of fit te geraken voor dit duel. Met de kuitblessure zal ze geen risico’s willen nemen ze vlak voor Wimbledon. De Vroome en Hogenkamp hebben van de organisatie een wild card gekregen. De Vroome speelt tegen Vandeweghe en Hogenkamp speelt tegen qualifier. Het is dus even afwachten wie dat zal worden. De nummer 1 geplaatste Belinda Bencic maakt haar comeback nadat ze begin April haar laatste partij speelde in Charleston en daar een blessure op liep.

Favorieten
Als de fysieke gesteldheid van Kiki Bertens het toe zou laten om vol te spelen zou ze wel degelijk tot kanshebbers behoren. Vorig jaar halve finale en nu veel beter in vorm. Toch was gras nooit haar favoriete ondergrond, het ging vaak te snel en daar had ze moeite mee. Maar dat was nog in de oude vorm, nu staat ze veel fitter op de baan. Bencic is bij de bookmakers favoriet maar als je zo lang out bent geweest met een blessure is het toch heel lastig terugkomen. We durven daar ons geld niet op te zetten. Vandeweghe is wel een grasspecialiste en we durven daar wel 1/10 unit op in te zetten tegen een odd van 7.50 bij bookmaker Mybet.

Andere top bookmakers om te wedden op WTA ‘s-Hertogenbosch zijn

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

Unibet

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Uitgebreid assortiment

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands