WTA Roland Garros 2019 voorbeschouwing

Samen met de mannen staat ook bij de vrouwen de komende twee weken in het teken van de tweede grand slam van het jaar, namelijk WTA Roland Garros 2019. Bij de vrouwen zijn er drie grote toernooien geweest als voorbereiding op WTA Roland Garros 2019. In Stuttgart won Kvitova, in Madrid wist Bertens de zege te pakken door Halep te verslaan terwijl Pliskova in Rome wist te winnen van Konta. Deze week zijn er nog wat kleinere WTA International toernooien maar alle toppers houden rust en beginnen gedurende de rest van de week met trainen op het tennispark in Parijs. Vorig jaar wist Halep te winnen in Parijs. Is zij voldoende hersteld van haar blessure die ze had in Rome? En kan Bertens haar goede gravelseizoen afsluiten met een goede prestatie? Wij van gokken op sport geven naast tips op ATP tennis en voetbal ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op WTA Roland Garros 2019.

WTA Roland Garros 2019 prijzengeld

Net als bij de mannen valt dit toernooi niet onder de WTA maar onder de ITF toernooien. Zelfde regels zijn van toepassing bij de vrouwen en dat wil zeggen dat er twee games verschil moet zijn in de beslissende set. Dus nog geen super tiebreaks of normale tiebreaks in de laatste set tijdens dit grand slam. Het prijzengeld is ook dit jaar weer omhoog gegaan en is identiek aan dat van de mannen. Meedoen aan WTA Roland Garros 2019 dan krijg je minimaal €46.000 mee naar huis. Win je één wedstrijd dan krijg je €87.000 en bij twee winstpartijen krijg je €143.000. Kom je tot de vierde ronde dan ben je zeker van €243.000 en bij het behalen van de kwartfinale €415.000. Als halve finalist krijg je sowieso €590.000 en wanneer je de finale speelt krijg je minimaal €1,18 miljoen mee naar huis. De winnares van het WTA Roland Garros 2019 krijgt uiteindelijk een cheque van €2,3 miljoen.

WTA Roland Garros 2019 loting

Net als bij ieder grand slam zijn er 128 spelers actief. Dat wil zeggen dat iedereen meteen in de eerste ronde in actie zal moeten komen. Zeven wedstrijden winnend afsluiten en je mag je grand slam kampioen noemen. Er zijn 32 spelers geplaatst voor WTA Roland Garros 2019. De top zestien geplaatste spelers zijn Osaka (1), Pliskova (2), Halep (3), Bertens (4), Kerber (5), Kvitova (6), Stephens (7), Barthy (8), Svitolina (9), S. Williams (10), Sabalenka (11), Sevastova (12), Wozniacki (13), Keys (14), Bencic (15) en Wang (16). Bertens is na haar winst in Madrid en halve finale nu de nummer vier van de wereld en mag het in de eerste ronde opnemen tegen Parmentier. Voor een compleet overzicht van alle deelnemers en het speelschema verwijzen we naar deze link.

WTA Roland Garros 2019 favorieten

Bij de vrouwen zijn er meer directe favorieten te melden dan bij de mannen. Bij de vrouwen zijn de verschillen veel kleiner en kan in de top iedereen van iedereen winnen. Halep zag er niet fit uit in haar partij in Rome en ze kon geen enkel dropshot meer belopen. Het is de maar de vraag of ze hier voldoende van hersteld zal zijn. Osaka is de nummer één geplaatst maar gravel is niet haar favoriete ondergrond. In Stuttgart en Rome moest ze geblesseerd opgeven terwijl ze in Madrid toch tegenviel. Het is natuurlijk wel de speelster die de laatste twee slams op rij heeft gewonnen, maar op gravel verwachten we niet veel van haar. Dan krijgen we drie speelsters die in onze ogen allemaal WTA Roland Garros 2019 kunnen winnen. Pliskova, Kvitova, S. Williams en Bertens. We zetten er toch maar Serena Williams bij omdat ze op de grand slams altijd wat extra’s kan brengen maar gezien haar huidige vorm hoort ze eigenlijk niet in dit rijtje thuis. Halep is bij de bookmakers de favoriet en als tweede favoriet komt zelfs Bertens. Maar er is één groot verschil met de WTA Tour en grand slams, de coaching op de baan. Tijdens de WTA toernooien mag de coach één keer per set de baan op. Bertens heeft daar altijd veel steun aan op de momenten dat Sluiter de baan op komt. Even klankborden, nog eens de punten doornemen wat ze moet doen en eventueel een klein grapje tussendoor als het gewoon goed gaat tijdens een partij. Dat heeft Bertens dus niet en de vraag is of ze dusdanig mentaal is gegroeid dat ze het zonder coaching op de baan af kan. De bovenste helft van het speelschema is het meest lastig met Osaka, Halep, S. Williams, Kvitova, Sabalenka, Barthy, Kasatkina en Sakkari. Het onderste gedeelte van het schema is het makkelijkst maar Bertens heeft het niet echt getroffen in haar gedeelte. Ze kan Konta al tegenkomen in de derde ronde en in de vierde ronde wacht mogelijk Bencic. Uitgerekend speelsters die de laatste maand in vorm zijn en Konta won nog van Bertens in Rome. Pliskova heeft het makkelijkste kwart en kan wat ons betreft eenvoudig de halve finale halen. Alleen dat al bied perspectief voor de eindzege.

Gokken op WTA Roland Garros 2019 doen we met 1/10 unit op Pliskova tegen een odd van 14.00 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op WTA Roland Garros 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!