WTA Finals 2018 voorbeschouwing

Het grote eindejaar toernooi op de WTA Tour staat zondag 21 oktober op het programma in de vorm van de WTA Finals 2018. Een maand vroeger dan het toernooi bij de mannen. Een toernooi in Singapore waar de beste acht speelsters van de wereld het tegen elkaar opnemen. Kiki Bertens wist zich uiteindelijk niet op eigen kracht te kwalificeren voor de WTA Finals 2018 maar fit blijven is ook een voorwaarde en dat was niet het geval voor Halep. Een gelukje dus voor Bertens maar dat maakt de kers op de taart na een lang seizoen niet minder lekker. Lukt het haar te stunten en wie volgt Cibulkova op? Wij van gokken op sport geven naast tips op Engels voetbal en Formule1 ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op WTA Finals 2018.

WTA Finals 2018 (indoor hard)

De officiele naam van het WTA Finals 2018 toernooi is de BNP Paribas WTA Finales Singapore presented by SC Global. De Singapore indoor hal zal het speelterrein vormen voor dit toernooi. Het totale prijzengeld is $7 miljoen en de speelsters kunnen op diverse manieren geld verdienen. Elke speelster is in ieder geval zeker van $151.000 aan startgeld. Ter vergelijking, daar moet een speelster normaal bijna vier WTA International toernooien voor winnen. De speelsters spelen elk drie wedstrijden in de groep en krijgen ze een extra bonus van $153.000 per gewonnen wedstrijd. De top twee van de poule gaan door naar de kruis halve finales en zijn verzekerd van $40.000. Bij winst in de halve finale krijgt de verliezend finalist een extra bonus van $700.000. De winnares van het WTA Finals 2018 krijgt nog eens $1,85 miljoen. Als een speelster het toernooi ongeslagen weet te winnen, mag ze een cheque van $2,5 miljoen mee naar huis nemen.

WTA Finals 2018 favorieten

De loting is geweest en de acht speelsters zijn in twee poules verdeeld, een rode en een witte groep. In de rode groep zit Bertens samen met Kerber, Osaka en Stephens. De witte poule bestaat uit Wozniacki, Kvitova, Svitolina en Pliskova.

Rode groep Witte groep
Kerber Wozniacki
Osaka Kvitova
Stephens Svitolina
Bertens Pliskova

Vorig jaar was het een absolute verrassing dat Cibulkova dit toernooi wist te winnen. Op het einde van het jaar is iedereen moe en is het ook vooral een mentale kwestie. Zoals Bertens speelt de afgelopen drie toernooien kan ze weinig potten breken tijdens de WTA Finals 2018. Je zal in Linz en Moskou dat de spanning weer de overhand nam bij de Nederlandse en ze daardoor wat verkrapt ging spelen. Het irritatie niveau was tijdens de wedstrijd hoog en vaak nam ze de verkeerde beslissingen, zeker aan het net. Het is de kunst om dit alles te vergeten en de komende week er het beste van te maken, het te zien als een leuk extraatje. Ze zal in alle wedstrijden de underdog zijn en dat is totaal niet erg. Daardoor heeft ze niks te verliezen en kan ze vrijuit spelen.  In de onderlinge duels staat het tegen Kerber (1-2), Osaka (0-1) en Stephens (0-1). Ze heeft dus nog niet al te veel gespeeld tegen speelsters in haar poule.

Als we de afgelopen weken bekijken zijn er maar weinig speelsters in vorm. Stephens verloor ook kansloos in Moskou terwijl Svitolina niet eens speelde. Pliskova oogde erg vermoeid naar haar extra toernooien. Wozniacki speelde tijdens de Asian Swing nog wel redelijk maar heeft toch ook niet het top niveau van vroeger. Daarnaast zit de in een zware poule met hard hitters die het spel over kunnen nemen en wapens hebben om haar in de rally te verslaan. Kerber is voor ons een vraagteken en daarom gaan we voor Osaka. Ze was tijdens de US Open niet te stoppen en ze heeft nog de eigenschap vrijuit te spelen. De poule komt ze volgens ons wel door, en daarna is alles mogelijk.

Gokken op WTA Finals 2018 doen we met 3/10 units op Osaka tegen een odd van 8.50 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op WTA Finals 2018? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker