WTA Finals 2017 voorbeschouwing

Na de indoor toernooien in Europa staat het laatste grote WTA toernooi op het programma in de vorm van de WTA Finals 2017. Na dit toernooi is er nog een toernooi wat hierop lijkt, maar dat is voor de subtoppers. De WTA Finals 2017 zijn net als vorig jaar in Singapore en bij dit toernooi zijn de beste acht speelsters van dit seizoen aanwezig. Cibulkova won dit toernooi vorig jaar maar heeft zich niet kunnen kwalificeren. Wie neemt de titel van haar over? Wij van Wij van gokken op sport geven naast voetbalwedden tips ook tips om te gokken op WTA Finals 2017.

WTA Finals 2017 (hard indoor)

De officiële naam voor de WTA Finals 2017 is het BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global. Een hele mond vol natuurlijk vanwege de grote sponsors. Sinds 2014 spelen de vrouwen het eindtoernooi in Singapore. De beste acht speelsters van het jaar zijn aanwezig en dat zijn Halep (1), Muguruza (2), Pliskova (3), Svitolina (4), V. Williams (5), Wozniacki (6), Ostapenko (7) en Garcia (8). Deze acht speelsters zijn verdeeld in twee groepen van vier en spelen ieder een wedstrijd tegen elkaar. Uiteindelijk gaan de top twee van de groepen in een kruisfinales naar de halve finales en vervolgens naar de finale. De loting voor de groepen is als volgt:

Rode Groep
Witte Groep
 Halep  Muguruza
 Svitolina  Pliskova
 Wozniacki  V. Williams
 Garcia  Ostapenko

 

WTA Finals 2017 prijzengeld

Het totale prijzengeld is net als vorig jaar $7 miljoen en speelsters kunnen per gespeelde en gewonnen wedstrijd een bonus ontvangen. Wanneer een speelster drie wedstrijden in de poule speelt krijgt het $151.000, bij twee gespeelde wedstrijden $130.000 en wanneer ze maar één keer in actie komt $110.000. Een speelster kan maar één wedstrijd in de poule spelen als zij geblesseerd raakt. Een reserve speelster zal dan deze plaats opvullen en ook zij krijgt een vergoeding van $89.000 bij één wedstrijd en $109.000 bij twee gespeelde wedstrijden. Sterker nog, omdat ze op een reservelijst staat en dus aanwezig moet zijn in Singapore, krijgt deze speelster een vergoeding van $68.000. Zelfs al speelt ze geen enkele wedstrijd. Bij iedere gewonnen wedstrijd ontvangt een speelster $153.000 als bonus. Eindig je bij de beste twee in de poule en mag je dus de halve finale spelen dan ontvang je $40.000 bonus. De finaliste is verzekerd van $590.000 en de winnares ontvangt $1,75 miljoen. Als een speelster ongeslagen de WTA Finals 2017 weet te winnen dan ontvangt ze in totaal $2,36 miljoen.

WTA Finals 2017 favorieten

Vorig jaar hebben we gezien dat het bij gokken op WTA Finals 2017 gaat om welke speelsters er de laatste maand in vorm zijn geweest. Vorig jaar was dat Cibulkova die op het einde van jaar nog een titel pakte en daardoor met goede vorm richting Singapore ging. Ten opzichte van vorig jaar zien we behoorlijk wat nieuwe speelsters. Radwanksa, Kerber, Keys en Kuznetsova zijn er niet bij en Svitolina, Ostapenko en Carcia mogen hun debuut maken tijdens de WTA Finals 2017. De speelsters die voor ons de afgelopen maand in vorm waren zijn Wozniacki, Ostapenko, Halep en Garcia.

Met name Garcia kan wel eens een gevaarlijke outsider zijn want de laatste maand heeft ze twee grote toernooien gewonnen. We gaan voor een verrassing en gokken 1/10 unit dat Garcia de WTA Finals 2017 wint tegen een odd van 7.00 bij bookmaker Kroon.

Zelf gokken op Formule1 of Wielrennen? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven om te gokken op WTA Finals 2017. Nog geen account? Meld je gratis aan en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!