World Grand Prix Darts 2017 voorbeschouwing

Naast natuurlijk voetbal, tennis en wielrennen nemen we ook het Darten verder onder de loep. De PDC tour gaat door want na de Champions League of Darts staat van 1 tot en met 7 Oktober het World Grand Prix Darts 2017 op het programma. Dit toernooi staat bekend om zijn double in, double out principe. Een speler moet eerst een dubbel raken om te kunnen scoren en zoals gebruikelijk een dubbel uitgooien om de leg te winnen. Vorig jaar won Michael van Gerwen in de finale van Anderson. Kan de Brabander opnieuw winnen in Dublin? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op World Grand Prix Darts 2017.

World Grand Prix Darts 2017 format

Een hele week zal het toernooi in beslag nemen en het format gaat niet via een best of legs systeem maar via een best of sets. In de eerste ronde moeten de spelers twee sets winnen (best of 3). De tweede ronde en kwartfinale gaan via het best of 5 sets (first to 3) principe. De halve finale is een best of 7 set (first to 4) wedstrijd en in de finale moet de winnaar 5 sets winnen (best of 7).

Er zijn 32 spelers aanwezig. De beste 16 van de PDC Order of Merit en de top 16 uit de ProTour kwalificatie. Er zijn acht spelers geplaatst met Van Gerwen natuurlijk als eerste reekshoofd. De complete loting ziet er als volgt uit:

Eerste kwart
Michael van Gerwen (1) v John Henderson
Alan Norris v Justin Pipe
Raymond van Barneveld (8) v Kyle Anderson
Steve Beaton v Rob Cross

Tweede kwart
Dave Chisnall (5) v Jelle Klaasen
Robert Thornton v Kim Huybrechts
Adrian Lewis (4) v Daryl Gurney
Joe Cullen v Darren Webster

Derde kwart
Gary Anderson (2) v Richard North
Simon Whitlock v Christian Kist
Michael Smith (7) v Gerwyn Price
Benito van de Pas v Cristo Reyes

Vierde kwart
Mensur Suljovic (6) v Ian White
Steve West v James Wade
Peter Wright (3) v Stephen Bunting
Mervyn King v Ronny Huybrechts

Er doen in totaal vijf Nederlanders mee aan dit toernooi. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas zijn via de PDC Order of Merit toegelaten tot het toernooi. Christian Kist heeft zich via de ProTour geplaatst.

World Grand Prix Darts 2017 prijzengeld

De prijzenpot is in total £400.000. Alle deelnemers aan het World Grand Prix Darts 2017 zijn verzekerd van £5.000. Verlies in de tweede ronde levert de spelers nog altijd £8.500 op. Na twee overwinningen zijn de spelers verzekerd van £15.000. Verlies in de halve finale van het toernooi brengt nog altijd een cheque van £23.500 met zich mee. De verliezend finalist krijgt £45.000 mee naar huis en de winnaar krijgt de hoofdprijs van £100.000.

World Grand Prix Darts 2017 favorieten

Tijdens de Champions League of Darts waren we erg teleurgesteld in de prestaties van Michael van Gerwen. Opnieuw verloor hij van Van Barneveld en het is toch opvallend dat ook Barney bijna altijd beter gooit tegen Van Gerwen dan tegen welke andere speler ook. Een dag later kon Van Gerwen het alsnog repareren door van Taylor te winnen maar dit lukte niet. De kleine kansjes die Van Gerwen kreeg wist hij niet te benutten. Suljovic wist verrassend het toernooi te winnen. Dat was terecht want hij gooide erg goed en wist dat twee dagen vol te houden.

Van Gerwen is nog niet in de vorm van vorig jaar en denken dat het nog wel even duurt voordat hij weer dat onverslaanbare heeft. We gokken 1/10 unit dat Wright het World Grand Prix Darts 2017 wint tegen een odd van 9.00 bij bookmaker Kroon.

Andere goede bookmakers om te gokken op World Grand Prix Darts 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!