WK kwalificatie OFC

11 Landen zijn aangesloten bij de bond van Oceanië en zijn actief tijdens de WK kwalificatie OFC. Nadat Australië de overstap heeft gemaakt van de OFC naar de AFC is Nieuw-Zeeland het land dat standaard het beste is op dit continent. Desondanks de suprematie is het land niet automatisch OFCgekwalificeerd voor het WK voetbal. De winnaar van dit continent moet altijd een intercontinentale play-off spelen tegen de nummer 5 uit de CONMEBOL groep. De kwalificatie bestaat uit 3 ronden. In de eerste ronde spelen de gerangschikte landen 8 tot en met 11 in poule tegen elkaar. De winnaar van de poule plaatst zich voor de tweede ronde. In de tweede ronde komen de overige 7 landen plus de winnaar uit de eerste ronden tegen elkaar uit in een groepsfase. Twee groepen met daarin 4 teams strijden om 6 plekken voor de laatste ronde. De top 3 van iedere poule dus. In de derde ronde zijn er opnieuw 2 poules, ditmaal van 3 landen. De winnaars van beide poules spelen in een play-off. De winnaar hiervan moet een intercontinentale play-off spelen voor een plek bij het WK voetbal.

De poulefase, ronde 3 in de kwalificatie, is geweest en Nieuw-Zeeland en de Solomon Eilanden zijn groepswinnaar geworden.

Groep A Groep B
Nieuw-Zeeland* Solomon Eilanden*
Nieuw-Caledonië Tahiti
Fiji Papua Nieuw Guinee

In een play-off duel tussen Nieuw-Zeeland en de Solomon Eilanden wist uiteindelijk Nieuw-Zeeland zich als winnaar uit te roepen van de OFC. Het zal nu een play-off moeten spelen tegen de nummer 5 van de Conmebol groep.

Speeldata
De speeldagen van de WK kwalificatie OFC zijn als volgt:
– november 2016 (speelronde 1)
– november 2016 (speelronde 2)
– maart 2017 (speelronde 3)
– maart 2017 (speelronde 4)
– juni 2017 (speelronde 5)
– juni 2017 (speelronde 6)
– augustus 2017 (play-off OFC)
– september 2017 (play-off OFC)
– november 2017 (intercontinentale play-off)
– november 2017 (intercontinentale play-off)

Zal Nieuw-Zeeland zich opnieuw plaatsen voor de laatste play-off wedstrijd en misschien wel stunten door te winnen van de nummer 5 uit de CONMEBOL poule? Wedden op de WK kwalificatie OFC en het WK voetbal 2018 kan bij de onderstaande bookmakers.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker