WK Kwalificatie CONCACAF

In Noord- en Midden-Amerika zijn er 35 landen ingeschreven bij de CONCACAF. Deze landen zijn actief tijdens de WK Kwalificatie CONCACAF voor een plaat op het WK voetbal. Deze regio heeft in totaal 3 directe plaatsen te verdelen voor het WK voetbal. 1 Plaats zal moeten worden afgedwongen door middel CONCACAFvan een intercontinentale play-off tegen een land uit de WK kwalificatie AFC. De kwalificatie voor het WK voetbal voor de CONCACAF landen is met 5 ronden één van de langste die er is. In de eerste ronde spelen de landen gerangschikt van 22 tot en met 35 een play-off tegen elkaar. In de tweede ronde moeten de gerangschikte landen 9 tot en met 21, plus de 7 landen uit de eerste ronde opnieuw een play-off spelen. Er volgt hierna nog een play-off met de 10 winnaars uit ronde 2, plus de landen 7 en 8 van de ranglijst. In de vierde ronde stromen de landen gerangschikt van nummer 1 tot en met 6 in, samen met de 6 play-off winnaars uit ronde 3. In de vierde ronde worden de 12 landen verdeeld over 3 groepen met ieder 4 landen. De top 2 van elke poule kwalificeert zich voor de laatste en vijfde ronde. De 6 overgebleven landen strijden in 1 groep om de eerste drie plekken. Het vierde land uit deze finale poule moet een intercontinentale play-off spelen tegen een land uit de AFC.

Op dit moment is de vijfde ronde van de kwalificatiereeks nog in volle gang. Mexico is al zeker van een plaats voor het WK voetbal 2018 in Rusland. De huidige stand in de finale poule, met nog twee speelronden te gaan, is als volgt

Finale Poule
1. Mexico**
2. Costa Rica**
3. Panama**
4. Honduras*
5. Verenigde Staten
6. Trinidad & Tobago

**Mexico, Costa Rica en Panama zijn automatisch geplaatst voor het WK voetbal 2018 in Rusland. Honduras speelt een play-off duel tegen Australië om een plek te bemachtiging voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Waag een gokje op de komende wedstrijden van de WK kwalificatie CONCACAF bij onderstaande bookmakers.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker