WK Kwalificatie AFC

Er zijn 46 landen lid van de AFC en komen in actie tijdens de WK Kwalificatie AFC. Zij strijden op 4 directe plaatsen voor het WK voetbal 2018. 1 Land uit de AFC zal zich via een intercontinentale play-off moeten zien te kwalificeren. Het format bestaat uit 4 rondes. In de eerste ronde spelen de landen gerankt van AFC35 tot en met 46 in een play-off om een plaats in de tweede ronde. In totaal zijn er 40 landen die in de tweede ronde (ranking 1-34 en 6 geplaatste landen uit ronde 1) die worden verdeeld over 8 groepen. De 8 groepswinnaars en de 4 beste nummers 2 van de groep plaatsen zich voor de derde ronde. De derde ronde bestaat nu uit 12 landen die gekwalificeerd zijn uit ronde twee. Deze 12 landen worden verdeeld over twee poules van 6 landen. De eerste twee landen van de poule kwalificeert zich voor het WK voetbal. De nummers 3 van beide poule spelen een play-off tegen elkaar. De winnaar hiervan krijgt nog een laatste kans om zich te plaatsen voor het WK voetbal door een intercontinentale play-off te spelen tegen de nummer 4 uit de CONCACAF poule.

In het WK Kwalificatie AFC proces zijn de landen inmiddels aangekomen bij de derde ronde. Twee groepen van 6 landen, de eindstand is als volgt:

Groep A Groep B
Iran** Japan**
Zuid-Korea** Saudi-Arabië**
Syrië Australië*
Oezbekistan Verenigde Arabische Emiraten
China Irak
Qatar Thailand

**Iran, Zuid-Korea, Japan en Saudi-Arabië hebben zich geplaatst voor het WK Voetbal 2018 in Rusland. *Australië heeft de play-off tegen Syrië gewonnen en mag het nu opnemen tegen Honduras om zich te kwalificeren voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Wie zal zich kwalificeren voor het WK voetbal 2018 in Rusland? Er zijn al diverse bookmakers waar je kunt wedden op WK kwalificatie AFC. Zuid-Korea en Iran zijn de favorieten in groep A. In groep B zal het waarschijnlijk gaan tussen Japan en Australië. Of lukt het Bert van Marwijk om te stunten en te zorgen voor rechtstreekse plaatsing?

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker