WK Veldrijden 2017 voorbeschouwing

Aanstaande zondag 29 januari om 15:00 staat het WK Veldrijden 2017 voor de elite mannen op het programma in het Luxemburgse Bieles. Niet alleen de elite mannen maar ook de elite vrouwen, beloften mannen, beloften vrouwen en de junioren bij de mannen strijden om de regenboogtrui. De NOS en het Belgische Sporza zenden het WK Veldrijden 2017 live uit. Lukt het de Nederlander Mathieu van der Poel om de titel af te pakken van de Belg Wout van Aert? Hij zou dan voor de tweede keer in zijn nog jonge carrière wereldkampioen worden. Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op WK Veldrijden 2017.

Mathieu van der Poel
De jonge Nederlander (zoon van Adrie van der Poel) wist dit seizoen al de Nederlandse titel te pakken en eigenlijk staat er geen maat op hem wat betreft de Nederlanders. Hij won dit jaar al 18 crossen waaronder 5 superprestige, 3 wereldbeker en 2 DVV-trofee crossen. In het klassement van de superprestige ligt hij momenteel aan kop, maar er zijn nog twee crossen te gaan. In de wereldbeker staat hij slechts op plaats acht, maar dat komt omdat hij de eerste twee koersen van het jaar in de Verenigde Staten niet heeft gereden. Daarnaast verscheen hij ook niet aan de start bij de wereldbeker cros in Italië. Omdat hij toch al geslagen was in het klassement koos hij voor twee weken training in Spanje.

Afgelopen weekend, tijdens de laatste wereldbeker cros in Hoogerheide eindigde Van der Poel op plek 24, terwijl een andere Nederlander (van der Haar) de cross won. Geen paniek, dit is het gevolg van twee zware trainingsweken. Dat klassement speelde al geen rol meer en hij doet er alles aan om zondag zo goed mogelijk aan de start te komen in Luxemburg.

Wout van Aert
De grote concurrent van Van der Poel is de Belg Wout van Aert. Hij is net als de Nederlander een groot talent in het veldrijden en de huidige wereldkampioen. De Belg heeft dit seizoen ook het nationale kampioenschap op zijn naam geschreven en is in eigen land met afstand de beste. Hij heeft dit jaar al 15 crossen gewonnen waaronder 1 superprestige, 4 wereldbeker en 4 DVV-trofee crossen. Van Aert is winnaar van het eindklassement voor de wereldbeker en heeft ruim afstand in het DVV-trofee klassement, een klassement dat op tijd gaat en niet op punten.

Maar van Aert heeft de afgelopen week veel last gehad van een ontsteking in zijn knie. Sinds de cross van Otegem (9 januari) speelt de pijn in zijn knie op. Deze pijn is afgelopen week steeds erger geworden en moest daardoor noodgedwongen terugkeren van een trainingsstage. De Belg mocht niet op de fiets zitten en paste voor de laatste wereldbeker cros in Hoogerheide. Hij heeft in totaal één week niet op de fiets gezeten en kenners uit het veldrijden zeggen dat na een week de spieren roestig worden. Hij is nu weer in training, maar de ontsteking in zijn knie is nog niet helemaal weg. Een ideale voorbereiding heeft de Belg dus niet.

Voorspelling
De kans dat het een tactisch steekspel wordt tussen Nederland en Belgie lijkt ons vrij klein. Op het Europees kampioenschap zagen we dit wel gebeuren en uiteindelijk wist de Belg Aerts de titelUCI BIELES 2017 - logo te pakken. Maar een Europees kampioenschap heeft in de cross wereld niet het aanzien van een wereldkampioenschap. De Belgen zullen een Van der Haar niet zomaar laten rijden en zullen zeker een mannetje opofferen om het terug te halen. Aerts zal overigens ontbreken vanwege een sleutelbeenbreuk. Andersom natuurlijk ook.

De verwachting is dat de twee grote mannen van het veldrijden, Mathieu van der Poel en Wout van Aert, samen uit gaan maken wie er opnieuw wereldkampioen zal worden. De voorbereiding voor Van Aert is compleet in de war gegooid door de blessure. Veldrijden is een intensieve sport waar een topconditie voor nodig is. Deze moet je onderhouden en zeven dagen zonder te trainen is moeilijk meer in de halen. We gokken daarom 4/10 units dat Mathieu van der Poel het WK Veldrijden 2017 wint tegen een odd van 1.55 bij 888 Sport.

Andere goede bookmakers om te gokken op WK Veldrijden 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!