WK Darts PDC 2020 voorbeschouwing

Op vrijdag 13 december begint het grootste darttoernooi in de wereld met het WK Darts PDC 2020. Natuurlijk is ook deze editie van het WK in het Alexandra Palace, oftewel Ally Pally. Ruim  2,5 week zal het WK Darts PDC 2020 in beslag nemen met in totaal 96 deelnemers. De finale is zoals gebruikelijk op nieuwjaarsdag, in dit geval is dat op een woensdag. Vorig jaar wist Michael van Gerwen het toernooi op dominante wijze eindelijk weer eens te winnen. Lukt het hem dit jaar om opnieuw de titel te pakken of zal een mindere dag hem de das om doen? Wij van gokken op sport geven naast tips op WTA tennis en wielrennen ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op WK Darts PDC 2020.

WK Darts PDC 2020 spelers & loting

In totaal zijn er 96 spelers tijdens het WK Darts PDC 2020 en de 32 geplaatste spelers hebben een bye in de eerste ronde. Onder de geplaatste spelers zijn de Nederlanders Van Gerwen (1), Wattimena (18), De Zwaan (23) en Noppert (31). Ongeplaatste Nederlanders zijn Dekker, Klaasen, Van de Pas, Van der Voort, Van Barneveld, Nentjes en Meulenkamp. Hieronder een overzicht van de loting, overige spelers en de indeling van de vier kwarten:

Eerste kwart:
(1) Michael van Gerwen v Jelle Klaasen/Kevin Burness
(32) Ricky Evans v Mark McGeeney/Matt Campbell
(16) Jonny Clayton v Ryan Joyce/Jan Dekker
(17) Stephen Bunting v Arron Monk/Jose Justicia
(8) James Wade v Ritchie Edhouse/Boris Koltsov
(25) Steve Beaton v Kyle Anderson/Xiaochen Zong
(9) Ian White v Darius Labanauskas/Matthew Edgar
(24) Max Hopp v Gabriel Clemens/Benito van de Pas

Tweede kwart:
(5) Gary Anderson v Brendan Dolan/Nitin Kumar
(28) Steve West v Ryan Searle/Robbie King
(12) Nathan Aspinall v Andy Boulton/Danny Baggish
(21) Krzysztof Ratajski v Jamie Hughes/Zoran Lerchbacher
(4) Michael Smith v Luke Woodhouse/Paul Lim
(29) Dimitri Van den Bergh v Josh Payne/Diogo Portela
(13) Adrian Lewis v Cristo Reyes/Lourence Ilagan
(20) Darren Webster v Ryan Meikle/Yuki Yamada

Derde kwart:
(2) Rob Cross v Kim Huybrechts/Geert Nentjes
(31) Danny Noppert v Steve Lennon/Callan Rydz
(15) Joe Cullen v James Wilson/Nico Kurz
(18) Jermaine Wattimena v Luke Humphries/Devon Petersen
(7) Peter Wright v Rowby-John Rodriguez/Noel Malicdem
(26) Keegan Brown v Mickey Mansell/Seigo Asada
(10) Dave Chisnall v Vincent van der Voort/Keane Barry
(23) Jeffrey de Zwaan v Raymond van Barneveld/Darin Young

Vierde kwart:
(6) Daryl Gurney v Justin Pipe/Benjamin Pratnemer
(27) Glen Durrant v Jose De Sousa/Damon Heta
(11) Mensur Suljovic v Ted Evetts/Fallon Sherrock
(22) Chris Dobey v Ron Meulenkamp/Ben Robb
(3) Gerwyn Price v William O’Connor/Marko Kantele
(30) John Henderson v James Richardson/Mikuru Suzuki
(14) Simon Whitlock v Harry Ward/Madars Razma
(19) Mervyn King v Ross Smith/Ciaran Teehan

WK Darts PDC 2020 format & prijzengeld

Het gebruikelijke set format neemt de plaats weer in van het leg format dat we in de meeste gevallen op de PDC tour zien. Dit geeft een extra dimensie in het spel want drie slechte legs spelen kost je in dit geval één set maar niet meteen een 3-0 in legs achterstand.

De eerste en tweede ronde gaan om een best of 5 sets principe (first to 3). In de eerste ronde zal er geen tie-break systeem zijn. Dus mocht het in de eerste ronde 2-2 in sets en 2-2 in legs staan, dan is leg vijf de beslissende leg en hoeft er niet met twee legs verschil te worden gewonnen. Vanaf de tweede ronde komt de tie-break in werking en zal er pas bij een stand van 5-5 een beslissende leg worden gespeeld. In de derde ronde en bij de laatste zestien een best of 7 set (first to 4). In de kwartfinale gaat het format naar best of 9 (first to 5) sets format. Tijdens de halve finale gaat het om een best of 11 (first to 6) sets en in de finale heeft een speler 7 gewonnen sets nodig (best of 13) om uiteindelijk het WK Darts PDC 2019 te winnen.

Net als vorig jaar is het totale prijzengeld voor het WK Darts PDC 2020 £2,5 miljoen. De winnaar krijgt een half miljoen Britse ponden mee huis. Hieronder een totaal overzicht wat het prijzengeld per ronde is.

Winnaar – £500,000
Finalist – £200,000
Halve finale – £100,000
Kwartfinale – £50,000
Vierde ronde – £35,000
Derde ronde – £25,000
Tweede ronde – £15,000
Eerste ronde- £7,500

WK Darts PDC 2020 favorieten

Van Gerwen heeft een beter seizoen in vergelijking met vorig jaar toen hij met niet zo’n goed jaar het WK in ging. In de jaren daarvoor was dat wel anders en kwam hij na dominante jaren het WK binnen en toen bleek er op een mindere dag steeds iemand beter. Dat was niet het geval tijdens 2019 want hij wist het WK op een glorieuze manier te winnen. Toch zijn er dit jaar ook weer kapers op de kust. Price is de afgelopen maanden zeer goed bezig en wist voor de eerste keer van Van Gerwen te winnen op de tour. Van Gerwen won het laatste duel van Price tijdens de finale van de Players Championship Finales. Vorig jaar lieten jonge mannen als Humphries en Aspinall al zien dat genoeg talent hebben om het iedereen moeilijk te maken.

Van de oude bekende is Anderson toch wel een groot vraagteken. Hoe gaat het met zijn rug? Wij verwachten er niet al te veel van. En wat doet Cross na zijn titel van twee jaar geleden? Hij heeft toch niet door kunnen drukken en ook dit jaar een niet al te bijzonder jaar gehad. Het WK Darts PDC 2020 zal het laatste WK darts worden voor Raymond van Barneveld. Hij stopt met spelen en moet het in de eerste ronde opnemen tegen Young. Wat het resultaat ook mag worden, hij zal een groots afscheid krijgen op het WK podium. De absolute favoriet is nog altijd Van Gerwen en dat is volkomen terecht. Hij is voor ons de logische keuze om het toernooi voor de tweede keer op rij te winnen.

Gokken op WK Darts PDC 2020 doen we met 3/10 units op Van Gerwen tegen een odd van 2.30 bij bookmaker Lucky Sports.

Zelf gokken op WK Darts PDC 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.