WK Darts PDC 2019 voorbeschouwing

Op 13 december staat het grootste dartstoernooi van de wereld weer op het programma in de vorm van het WK Darts PDC 2019. In Ally Pally te Londen zal er ruim twee weken worden gestreden om de prestigieuze WK titel. De finale is traditiegetrouw op 1 januari van het nieuwe jaar en de uiteindelijk winnaar mag zich dan ook het hele jaar wereldkampioen noemen. Vorig jaar won Cross verrassend de finale van Taylor en kroonde zich voor de eerste keer wereldkampioen. Cross versloeg in de halve finale Van Gerwen. Lukt het MvG om tijdens dit toernooi te pieken en zich te revancheren voor de verloren finale in de players championship finals? Wij van gokken op sport geven naast tips op tennis en wielrennen ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op WK Darts PDC 2019.

WK Darts PDC 2019 spelers & loting

Er doen 96 spelers mee aan het WK Darts PDC 2019. De 32 geplaatste spelers hebben een bye in de eerste ronde. Onder deze geplaatste spelers vinden we de Nederlanders Van Gerwen, Van Barneveld, Klaasen, Wattimena en Van de Pas. De Nederlanders die tijdens de eerste ronde in actie moeten komen zijn Noppert, De Zwaan, Dekker, Meulenkamp, Van der Voort, De Graaf, Meuwisse en Nentjes. In totaal zijn er dertien Nederlanders actief op het WK Darts PDC 2019. De loting ziet er als volgt uit:

Eerste kwart:
(1) Michael van Gerwen v Alan Tabern/Raymond Smith
(32) Max Hopp v Danny Noppert/Royden Lam
(16) Adrian Lewis v Simon Stevenson/Ted Evetts
(17) Raymond van Barneveld v Matthew Edgar/Darius Labanauskas
(8) Simon Whitlock v Ryan Joyce/Anastasia Dobromyslova
(25) Alan Norris v Steve Lennon/James Bailey
(9) James Wade v Krzysztof Ratajski/Seigo Asada
(24) Jelle Klaasen v Keegan Brown/Karel Sedlacek

Tweede kwart:
(5) Daryl Gurney v Ross Smith/Paul Lim
(28) Jamie Lewis v Martin Schindler/Cody Harris
(12) Dave Chisnall v Josh Payne/Jeff Smith
(21) Kim Huybrechts v Robert Thornton/Daniel Larsson
(4) Gary Anderson v Paul Nicholson/Kevin Burness
(29) Jermaine Wattimena v Michael Barnard/Jose De Sousa
(13) Darren Webster v Vincent van der Voort/Lourence Ilagan
(20) Steve Beaton v Chris Dobey/Boris Koltsov

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!

Derde kwart:
(2) Rob Cross v Jeffrey de Zwaan/Nitin Kumar
(31) Cristo Reyes v Ricky Evans/Rowby-John Rodriguez
(15) Jonny Clayton v Dimitri Van den Bergh/Chuck Puleo
(18) Stephen Bunting v Luke Humphries/Adam Hunt
(7) Mensur Suljovic v Ryan Searle/Stephen Burton
(26) James Wilson v William O’Connor/Yordi Meeuwise
(10) Michael Smith v Ron Meulenkamp/Diogo Portela
(23) John Henderson v Gabriel Clemens/Aden Kirk

Vierde kwart:
(6) Gerwyn Price v Nathan Aspinall/Geert Nentjes
(27) Kyle Anderson v Jeffrey de Graaf/Noel Malicdem
(11) Ian White v Wayne Jones/Devon Petersen
(22) Steve West v Richard North/Robert Marijanovic
(3) Peter Wright v Toni Alcinas/Craig Ross
(30) Benito van de Pas v Mickey Mansell/Jim Long
(14) Joe Cullen v Brendan Dolan/Yuanjun Liu
(19) Mervyn King v Jan Dekker/Lisa Ashton

WK Darts PDC 2019 format & prijzengeld

Tijdens het WK Darts PDC 2019 spelen we niet een leg format maar een set format. Wanneer een speler drie legs wint pakt het ook de set. Met uitzondering in de laatste set waar er met twee legs verschil gewonnen moet worden en wanneer het na 10 legs nog gelijk is er een sudden death leg volgt. De spelers zullen dan om de bull gooien om te bepalen wie de laatste leg van de wedstrijd mag beslissen.

De eerste en tweede ronde gaan om een best of 5 sets principe (first to 3). Dat wordt in de derde ronde en bij de laatste zestien een best of 7 set (first to 4). In de kwartfinale gaat het format naar best of 9 (first to 5) sets format. Tijdens de halve finale gaat het om een best of 11 (first to 6) sets en in de finale heeft een speler 7 gewonnen sets nodig (best of 13) om uiteindelijk het WK Darts PDC 2019 te winnen.

Het totale prijzengeld is £2,5 miljoen en de winnaar krijgt een cheque van £500.000 mee naar huis. Hieronder staat een overzicht wat het prijzengeld is per ronde.

Winnaar £500.000
Finalist £200.000
Halve finale £100.000
Kwart finale £50.000
Laatste 16 £35.000
Derde ronde £25.000
Tweede ronde £15.000
Eerste ronde £7.500

WK Darts PDC 2019 favorieten

Als we naar het afgelopen jaar kijken dan is er geen speler geweest die echt dominant aanwezig was. Zelfs Van Gerwen heeft een seizoen waar hij niet zo aanwezig is als afgelopen jaar. Dat was natuurlijk ook moeilijk te overtreffen maar toch. De laatste tijd lukt het hem maar niet om toernooien te winnen. Zo vloog hij er in de halve finale uit tijdens de Grand Slam of Darts door van Anderson te verliezen. Een week later won hij van Anderson de halve finale maar kon hij het karwei niet afmaken in de finale tegen Gurney. Drie breaks wist hij niet te verzilveren en leverde meteen daarna zijn eigen leg in. Wat ons betreft zal het dan ook een vrij open WK Darts PDC 2019 worden en kan het alle kanten op. Voor MvG is het ook nog eens een nadeel dat hij al vroeg in het toernooi tegen Van Barneveld kan komen te staan. Een speler waar hij niet graag tegen speelt en Barney kan ook vaak wat extra’s wanneer hij tegen Van Gerwen moet.

Het bovenste deel van het schema is met Wade, Lewis, Anderson en Van Gerwen wel het zwaarste deel van het schema. We verwachten dan ook dat de winnaar van het WK Darts PDC 2019 uit de bovenste helft zal komen. Van Gerwen krijgt een odd van ongeveer 2.50 maar dat vinden we gezien zijn huidige vorm echt te laag. We gaan daarom voor Anderson, we krijgen nog 4.50 voor hem en dat is een goede prijs in onze ogen.

Gokken op WK Darts PDC 2019 doen we met 2/10 units op Anderson tegen een odd van 4.50 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op WK Darts PDC 2019? Hieronder staan een aantal goede bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!