Waalse Pijl 2018 voorbeschouwing

Op woensdag 18 april staat met de Waalse Pijl 2018 de volgende World Tour koers op het programma. Deze koers is de opening voor de zogenaamde Ardennenklassiekers als het gaat om World Tour koersen. De Scheldeprijs en de Brabantse Pijl zijn dat (nog) niet en behoren tot het 1.BC niveau. De afgelopen vier jaar is deze koers gedomineerd door Valverde want hij pakte vier zeges op rij. In totaal staat hij nu op vijf zeges. Lukt het hem om de reeks uit te breiden naar zes zeges, zijn vijfde op rij? Wij van gokken op sport geven naast tips op de bekerfinale een voorbeschouwing en tips om te gokken op Waalse Pijl 2018.

Waalse Pijl 2018 parcours

Het parcours van de Waalse Pijl 2018 is in totaal bijna 199 kilometer land en de renners moeten 11 keer een heuvel passeren. In vergelijking met vorig jaar zijn er drie extra hellingen opgenomen in het parcours waaronder de La Redoute de meest opvallende is. De heuvel waar alles om draait tijdens Waalse Pijl 2018 is de Muur van Hoei. Net als vorig jaar passeren de renners drie maal deze berg waar ook de finish ligt.

Net als vorig jaar moet het peloton in de slotfase twee keer een plaatselijk parcours afleggen van 29 kilometer. Tijdens de eerste 140 kilometer komen de renners vier heuvels tegen waaronder de La Redoute voordat ze aan de lokale ronden beginnen. De lokale ronden zijn exact hetzelfde als de afgelopen jaren met de Muur van Hoei, d’Ereffe, de Cherave en vervolgens weer de Muur van Hoei.

Waalse Pijl 2018 parcours

Waalse Pijl 2018 deelnemers

De Waalse Pijl 2018 is het startsein voor de World Tour Ardennenklassiekers en daardoor zijn alle World Tour ploegen aanwezig. De organisatie heeft daarnaast acht procontinentale ploegen een wild card gegeven. Het Nederlandse Roompot – Nederlandse Loterij heeft geen uitnodiging ontvangen. Voor een compleet overzicht van alle ploegen een deelnemers verwijzen we naar deze link.

Waalse Pijl 2108 favorieten

Daniel Martin haalde vorig jaar het podium en Alaphilippe heeft een jaar extra ervaring in de tas, maar als we aan de Waalse Pijl denken dan zeggen we toch automatisch Valverde. Na zijn ongelukkige val in de Tour de France van vorig jaar was het meteen einde seizoen voor de Spanjaard. Daarnaast was het afwachten of hij van zo’n zware blessure zou kunnen herstellen en weer op niveau terug zou kunnen komen. Maar laat er geen enkele twijfel over bestaan dat Valverde weer helemaal terug is op niveau. Hij won dit jaar al de Ronde van Valencia, Ronde van Abu Dhabi en de Ronde van Catalonië. Daarnaast zien we hem ook nog eens tijdens Dwars door Vlaanderen op kop rijden alsof het niets is. Tijdens de Amstel Gold Race eindigde hij in de top 10 en laat nog altijd vormbehoud zien. Voor ons is het duidelijk wie de absolute favoriet is om Waalse Pijl 2018 te winnen.

Gokken op Waalse Pijl 2018 doen we met 2/10 units op Valverde tegen een odd van 1.75 bij bookmaker NetBet.

Goede bookmakers om te gokken op Waalse Pijl 2018 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!