Voorbeschouwing WK Darts BDO, de halve finale

We zijn inmiddels bij de halve finales aanbeland op het WK darts bij de BDO. Alle spelers in de halve finale hebben zich automatisch gekwalificeerd voor het BDO WK van volgend jaar. In de halve finale heeft een speler zes gewonnen sets winnen om door te dringen tot de finale. Wij van gokkenopsport.com geven een voorbeschouwing en daar waar mogelijk tips om op te gokken.

LakesideWaites – Hughes
Een compleet Engelse finale tussen de twee geplaatste spelers Waites (9) en Hughes (4). Waites had na zijn geweldige ontsnapping tegen de Belg De Vos opnieuw een opmerkelijke come back tegen Durrant. Durrant was de nummer 1 geplaatst en de grote favoriet om wereldkampioen te worden. Hij stond ook met 4-2 voor maar na de break flikte Waites hetzelfde als tegen De Vos. Hij won alle sets nadien en wist uiteindelijk met 5-4 te winnen. Het lijkt er sterk op dat wanneer Waites in kansloze positie lijkt, hij de schroom van zich af gooit en vrijuit gaat spelen. Waites mag het nu opnemen tegen Hughes. Hughes kwam met slechte gemiddelden door tot de kwartfinale maar in de wedstrijd tegen Harms gooide hij plots een stuk beter. Scorend en op de dubbels was het goed wat Hughes liet zien. Harms gooide niet slecht maar op de beslissende momenten liet hij het afweten. Bij 3-1 leek Harms metaal geknakt en Hughes ging op weg naar een makkelijke 5-1 zege. Nu is de vraag of deze goede wedstrijd van Hughes eenmalig was, of dat hij daadwerkelijk een hogere versnelling in zijn spel heeft gevonden. Gezien de vorige wedstrijden van Waites, plus zijn ervaring als voormalig wereldkampioen, is Waites de favoriet. Waites zal het idee hebben dat dit zijn toernooi is. Hij is nu al twee keer ontsnapt er dat zal hem een geweldige (mentale) boost geven. Maar ja, dit kan toch niet goed blijven gaan zou je zeggen. Daarom gokken we niet op de h2h bet maar op wie de meeste 180ers gooit in de partij. We gokken hier op Hughes, omdat hij scorend beter is en minder vaak switcht naar de 19. De odd voor deze bet is 1.55 en speelbaar voor 3/10 units.

Smith – VeenstraVeenstra
In de andere halve finale staat de Canadees Smith tegenover Nederlander Veenstra. Smith is een qualifier maar maakt al vanaf de voorronde indruk met zijn spel. Met ontzettend veel focus en ogenschijnlijk zonder zenuwen staat Smith te gooien. In zijn kwartfinale tegen Harbour had hij in het begin veel moeite met het trage spel van de Engelsman en kwam al snel met 0-2 achter. Maar na de pauze leek Smith beter te zijn ingesteld op het trage tempo van Harbour. Met als gevolg dat de Canadees vijf sets op rij won, en simpel met 5-2 naar de halve finale gaat. Daar neemt hij het op tegen de andere verrassing van dit toernooi, de Nederlander Richard Veenstra. De speelstijl van Veenstra komt overeen met dat van Smith. Veel focus en een natuurlijke worp. Tegen de titelverdediger Mitchell kwam Veenstra al snel op een 2-0 voorsprong. Mede door gemiste dubbels van Mitchell maar voornamelijk door onverzettelijk spel van Veenstra. Bij een 4-1 tussenstand in het voordeel van Veenstra leek het er op dat Mitchell een come back had ingezet door twee sets op rij te pakken. Uiteindelijk pakte Veenstra zijn eigen achtste set en won uiteindelijk de partij met 5-3. We denken dat dit duel zeer spannend en een gelijk opgaande wedstrijd zal worden. Als we dan zien dat Veenstra een h2h odd heeft van boven de 2.00 dan kunnen we het niet laten om op de Nederlander te gokken. We pakken deze voorzichtig met 2/10 units, omdat we ook onder de indruk zijn van Smith, tegen een odd van 2.75.