Voorbeschouwing WK Darts, halve finale

Na de kwartfinales van gisteren zijn we vandaag toegekomen aan de halve finales van het WK Darts van de PDC. Met nog twee Nederlandse spelers in het toernooi maken we van gokkenopsport.com een voorbeschouwing, en mochten we value zien er op gokken. De wedstrijden gaan over een best of eleven sets principe, eerste speler met 6 wint de partij.

Van Barneveld – Lewis
De eerste wedstrijd van de avond begint om 21:00 Nederlandse tijd en gaat tussen Raymond van Barneveld en Adrian Lewis. Van Barneveld knokte zich opnieuw knap terug in de partij tegen Smith. Na een 0-3 achterstand in sets wist de Hagenaar alsnog te winnen met 5-4, en overleefde zelfs een matchdart van Smith. Een aantal jaar geleden had Barney de moed bij zo’n stand opgegeven. Nu blijft hij knokken en lijkt hij mentaal enorm te zijn gegroeid. Hij mag het nu opnemen tegen Lewis weinig moeite met Wright en won eenvoudig met 5-2. Lewis maakt vanaf de eerste ronde al indruk. We verwachten dan ook dat Lewis zal winnen vanavond, een odd van 1.53 voor de overwinning van Lewis vinden we vrij hoog. We gokken er 3/10 units op.

Anderson – Klaasen
De tweede partij volgt enkele minuten na de eerste halve finale en deze gaat tussen de Schot Gary Anderson en de Nederlander Jelle Klaasen. Anderson versloeg met gemak Wade met 5-1. Scorend was het weer bijzonder sterk van de Schot, die vanaf de eerste ronde al duidelijk had aangekondigd dat hij de titel ging prolongeren. Jelle Klaasen speelt een enorm sterk toernooi. Eerst Phil Taylor uit het toernooi gooien en nu in de halve finale staan door in een thriller van Norris te winnen met 5-4. Toch zien we de Schot als grote favoriet. Scorend is Anderson zo sterk. De odd voor winst van Anderson is echter zo laag dat deze niet de moeite is om op te gokken. Wat we wel interessant vinden is de odd voor de 3 dart average score voor Anderson. De line ligt op 99,5 en we geloven dat Anderson wel een hoger gemiddelde gaat gooien. Met een odd van 1.73 zetten we 4/10 units in op de Over 99,5 average