Voorbeschouwing WK Darts, de finale

Waar we gisteren al bang voor waren is uitgekomen. Zowel Raymond van Barneveld als Jelle Klaasen verloren in de halve finale van Adrian Lewis en Gary Anderson. En dus krijgen we vanavond de finale tussen de Engelsman Adrian Lewis en de Schot Gary Anderson. De finale gaat over een best of thirteen sets principe, de speler met als eerste zeven gewonnen sets mag zich wereldkampioen noemen. We blikken vooruit op deze finale en gokken daar waar we goede mogelijkheden zien.lewis anderson

Adrian Lewis
In de wedstrijd tegen Raymond van Barneveld was het duidelijk weer Barney die zijn start miste in de partij. Waar Lewis met 4-0 voor kwam had het ook zomaar 2-2 kunnen zijn. Barney kreeg namelijk genoeg kansen om weldegelijk sets in de beginfase van de wedstrijd te winnen. Maar het missen van veel dubbels en scorend te kort komen in het begin van de partij zorgden er uiteindelijk voor dat de 4-0 binnen no time op het scorebord stond. Daarna won Lewis set vijf die hij mocht starten waardoor de stand 5-0 was. Na de break leek het dat Lewis zijn concentratie was verloren. Barney pakte zijn eigen set maar brak daarna ook Lewis en maakte er 5-2 van. Je zag aan Lewis dat hij het even kwijt was. Barney maakte er nog 5-3 van maar de Nederlander haalde nooit zijn niveau waardoor het uiteindelijk 6-3 werd in het voordeel van Lewis.

Gary Anderson
Als er één speler vanaf de eerste ronde indruk heeft gemaakt is het Gary Anderson. Hij heeft tot nu toe alles moeiteloos gewonnen, althans zo makkelijk lijkt het te gaan bij de titelhouder. Het scorende vermogen van Anderson is fenomenaal. In de wedstrijd tegen Klaasen haalde de Schot een gemiddelde iets meer dan 107 punten per drie pijlen. Hij gooide zelfs een 9-darter in de eerste set wat hem een extra bonus opleverde van 15.000 Britse ponden. Het was overigens de tweede 9-darter voor de Schot live op TV. Klaasen speelde niet eens onverdienstelijk maar faalde vooral 2x in de beslissende vijfde leg door daar niet thuis te geven. Daardoor was het al lang geen wedstrijd meer omdat Anderson scorend niet verzwakte. Het enige wat Anderson aan te rekenen was is dat hij een rekenfout maakte en voor de dubbel 18 ging in plaats van de dubbel 12. Deze fout kon Klaasen niet afstraffen en uiteindelijk won de Schot dik met 6-0. Wat niet eens geflatteerd was.

De finale
We verwachten een spectaculaire finale, mede omdat beide spelers ontzettend snel gooien. Beide spelers zijn eigenlijk al vanaf de eerste ronde in vorm en dus volgens ons een terechte finale. Anderson kan na Phil Taylor en Adrian Lewis de derde speler worden die zijn WK titel prolongeert. Wij van gokkenopsport.com vinden dat Anderson de grote favoriet is. Mede omdat Lewis in de vorige partij toch duidelijk kansen heeft weggeven aan een niet al te best spelende Barney. WillHill heeft als grote sponsor van dit toernooi de hoogste odd als het gaat om een overwinning van Anderson, namelijk 1.50. In onze ogen een mooie h2h odd en zeker speelbaar om op te gokken met 6/10 units.