Voorbeschouwing Unibet Darts Masters

Morgen beginnen in Milton Keynes, ongeveer 50 kilometer van Londen, de Unibet Darts Masters. Een toernooi waarin alleen de top 16 van de wereld aan deel man nemen. Het toernooi duurt maar twee dagen, de finale is dus op zondag en spelers zullen meerdere partijen per dag moeten spelen. Vorig jaar won Michael van Gerwen het toernooi door Raymond van Barneveld te verslaan. Kan hij opnieuw zegevieren? Wij van gokkenopsport.com geven een voorbeschouwing op de Masters en geven enkele tips om op te gokken op darts.

unibetmasters2Historie
De Masters bestaan nog niet zo lang in het darts. Waar het in het snooker al decennia een groot en prestigieus toernooi is moet dat voor het darten in de loop der tijd nog komen. In 2013 is het toernooi voor het eerst georganiseerd in Schotland (Edinburgh) en werd het gespeeld aan het eind van het jaar. Sinds 2015 is het toernooi verplaatst naar het begin van het jaar. Niet alleen de datum is verplaatst, ook de stad want sinds dat jaar speelt het toernooi zich af in Milton Keynes in de Arena:MK. Tot nu toe wist nog geen enkele speler een titel te prolongeren want de afgelopen drie winnaar waren Phil Taylor (2013), James Wade (2014) en Michael van Gerwen (2015). Unibet is vanaf 201 de sponsor van het toernooi, in 2013 was dat nog Coral.

Toernooi
De Masters is een invitatietoernooi, de beste 16 darters van de order of merit mogen deelnemen aan dit toernooi. Om deze reden zal het prijzengeld van dit toernooi niet worden opgeteld bij de order of merit. Om het toernooi te winnen moet een speler dus vier wedstrijden winnen. In de eerste ronde en kwartfinale wordt er gespeeld volgens het best of 19 legs (first to 10) principe. De halve finale en finale gaan om het best of 21 legs (first to 11) principe. Op de zaterdag worden alle acht de eerste ronde partijen afgewerkt, vier in de middagsessie en vier in de avondsessie. Tijdens de middagsessie op ze zondag worden de kwartfinales gespeeld, in de avond de halve finales en finale. Het totale prijzengeld is £200.000 waarvan uiteindelijk de winnaar £60.000 mee maar huis mag nemen. De verliezend finalist krijgt £25.000, de halve finalisten £17.500, kwartfinalisten £10.000 en de eerste ronde verliezers £5.000.

Deelnemers en Loting
De top 16 van de order op merit is dus uitgenodigd voor dit toernooi en dat zijn de volgende spelers:

1 Michael van Gerwen
2 Gary Anderson
3 Adrian Lewis
4 Phil Taylor
5 Peter Wright6 James Wade
7 Robert Thornton
8 Michael Smith
9 Raymond van Barneveld
10 Dave Chisnall
11 Terry Jenkins
12 Ian White
13 Jelle Klaasen
14 Kim Huybrechts
15 Vincent van der Voort
16 Stephen Bunting

Er zijn dus, mede dankzij een goed WK, vier Nederlanders actief tijdens deze Masters. Van Gerwen, van Barneveld en Klaasen zitten in het bovenste gedeelte van het speelschema. Van der Voort speelt in het onderste gedeelte van het schema. We nemen het bovenste gedeelte van het schema door. Van Gerwen neemt het op tegen Bunting en de winnaar daarvan mag spelen tegen Smith of van Barneveld om te beslissen wie er in de halve finale staat. Taylor mag het opnemen tegen Klaasen (Klaasen won nog van Taylor op het WK) en de winnaar daarvan speelt voor een plek in de halve finale tegen de winnaar van Wright tegen White. Een mogelijke halve finale van Gerwen – Taylor behoort dus tot de mogelijkheden.MvGUnibet

In het onderste gedeelte van het schema mag wereldkampioen Anderson het opnemen tegen Van der Voort. De winnaar van dit duel mag het opnemen tegen de winnaar van Thornton tegen Chisnall voor een plek in de halve finale. Lewis neemt het op tegen Huybrechts en de winnaar daarvan mag aantreden tegen de winnaar van Wade tegen Jenkins voor een plek in de halve finale. Een halve finale Anderson – Lewis behoort dus tot de mogelijkheden.

Voorspelling
Vorig jaar won Michael van Gerwen het toernooi en dat was voor hem de start voor een super jaar met 17 toernooizeges. De titel prolongeren zal niet meevallen, dat is tenslotte nog niemand gelukt. Hij zal zich willen revancheren voor de vroege uitschakeling op het WK en is de favoriet bij de bookmakers. Toch zijn we benieuwd hoe hij de uitschakeling van het WK heeft verwerkt. Gary Anderson is een andere favoriet bij de bookmakers voor de titel. Hij heeft aangegeven dat hij sinds de WK overwinning niet op competitief niveau heeft gespeeld, en hij weet zelf niet wat hij van zijn niveau moet verwachten. Hij haalde overigens nog nooit de finale op de Masters. Wij denken zelf niet dat hij het toernooi gaat winnen. We mogen Taylor natuurlijk nooit afschrijven, en ook dit toernooi behoort hij tot de favorieten. Het hangt af wat voor soort pijlen hij zal gebruiken, wanneer hij terug gaat naar zijn oude pijlen kan hij zeker het toernooi winnen.

In het onderste gedeelte van het schema is Lewis voor ons de favoriet om zich te plaatsen voor de finale. Met name omdat Anderson vrijwel niets heeft gedaan de afgelopen 4 weken. Lewis krijgt een outright odd van 11.00 op Unibet om het toernooi te winnen en dat vinden we zeker 2/10 units waard om op te gokken.

De top bookmakers voor darts zijn:

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker