Voorbeschouwing Snooker Masters, kwartfinale

Afgelopen maandag zijn de beste zestien snookerspelers ter wereld begonnen aan het invitatietoernooi in Londen, genaamd de Masters. De Masters is het enige snookertoernooi dat in Londen wordt georganiseerd, wat op zich toch bijzonder is. De eerste zestien spelers van de wereldranglijst mogen deelnemen aan de prestigieuze toernooi. De winnaar van het toernooi mag 200.000 Britse ponden mee naar huis nemen. Om te winnen moet een speler vier wedstrijden winnen. Tot aan de finale wordt gespeeld over een best of eleven principe (speler heeft zes frames nodig om de partij te winnen). Om de finale te winnen moet een speler tien frames winnen. Alle partijen worden in één sessie (middag- of avondsessie) afgewerkt, met uitzondering van de finale (middag- en avondsessie). De eerste ronde partijen zijn inmiddels afgewerkt en vanaf vandaag worden de kwartfinales gespeeld. Wij van gokkenopsport.com geven een voorbeschouwing op deze wedstrijden en geven daar waar mogelijk tips om op te gokken. Want ook op snooker kan tegenwoordig zowel prematch als live worden gegokt, met allerlei soorten weddenschappen.

MastersSnookerMark Allen (11) – Barry Hawkins (8)
Mark Allen is als elfde geplaatst voor de Masters en zorgde meteen voor een grote verrassing door de nummer één van de plaatsingslijst, en de winnaar van vorig jaar, Shaun Murphy uit te schakelen met 6-4. De Noord-Ier speelde een zeer goede partij van constant niveau. Hij mag het nu opnemen tegen de Engelsman Barry Hawkins. Hawkins is als achtste geplaatst en versloeg in zijn eerste ronde Joe Perry (10). Deze wedstrijd was van een behoorlijk minder niveau ten opzichte van de andere wedstrijden die we in de eerste ronde hebben gezien. Perry haalde zijn niveau niet en Hawkins wist deze 50/50 match er uit te slepen met 6-3. Toch denken we dat hij tegen Allen te kort zal komen om de kwartfinale te winnen. Het zelfvertrouwen van Allen zal hoog zijn en zijn spel is op dit moment gewoon beter. We gokken 3/10 units op de h2h odd van 1.67 dat Allen deze wedstrijd zal winnen.

Mark Selby (3) – Ronnie O’Sullivan (6)
Dit mogen we toch wel de topper van alle kwartfinales noemen. De nummer één van de wereld Selby mag het opnemen tegen de beste speler ooit O’Sullivan. Selby had een zeer overtuigende zege tegen de nummer twaalf geplaatste Ricky Walden (6-0) en mag het nu opnemen tegen The Rocket. O’Sullivan heeft een hele lange rustperiode gehad omdat hij mentaal en fysiek niet in staat was om in het snooker circuit mee te draaien. Nu maakt hij dus zijn comeback in zijn thuisstad tijdens zijn geliefde Masters (5x winnaar). O’Sullivan won in zijn eerste ronde nipt van Mark Williams (6-5) en was soms nog wat stroef in zijn spel. Ook had hij op sommige momenten niet het geduld om een safety te spelen maar ging hij voor de moeilijke pot. Op zich vreemd dat hij na ruim zeven maandag afwezigheid op de tour dit geduld niet kan opbrengen. O’Sullivan is natuurlijk favoriet, dat zal hij tegen elke tegenstander zijn vanwege zijn talent. Daarnaast speelt hij in zijn thuisstad en is het volledige publiek op zijn hand. Maar gezien zijn ongeduld en rare shotkeuze in de eerste ronde denken we dat hij mentaal nog niet helemaal klaar is om (alweer) te schitteren. Het voelt raar om tegen de beste speler ter wereld te gokken, maar we gaan het toch doen. Weliswaar small met 2/10 units maar een odd van 2.15 voor Selby is te hoog in onze ogen.TheRocketMasters

John Higgins (7) – Stuart Bingham (2)
John Higgins speelde in zijn eerste ronde tegen de Chinees Liang Wenbo (15) een geweldige partij. Misschien dat de score (6-4) anders doet vermoedden, maar zijn stroke ten opzichte van de witte bal was erg goed. Bingham is als tweede geplaatst en is de Wereldkampioen van 2015. Hij won ook in zijn eerste ronde van een Chinees, Ding Junhui (9), eveneens met 6-4. Bingham is een onvoorspelbare speler. Hij kan ontzettend goed spelen maar hij kan ook zomaar een partij helemaal weggeven en afwezig zijn. De plaatsing zegt niks want de winnaar van het WK krijgt altijd als plaatsing nummer twee tijdens dit toernooi. Het WK is ook alweer een tijd geleden en deze vorm heeft Bingham niet vast kunnen houden. Wij verwachten een relatief eenvoudige zege van Higgins en spelen deze 5/10 tegen een odd van 1.62.

Judd Trump (5) – Neil Robertson (4)
Trump schoot in zijn eerste ronde partij uit de startblokken en kwam met 4-1 voor. Daarna krijg hij een inzinking en werd zijn spel beduidend minder, maar uiteindelijk sleepte hij de partij nog uit het vuur met 6-4 tegen de Schot Maguire. De Australiër Robertson had geen partij aan de nummer veertien geplaatste Marco Fu en won met 6-0. Fu speelde erg slordig, maakte geen enkel gegeven kans af en had zelfs een long pot percentage van 0%. Kortom, vanuit deze partij kunnen we niet concluderen hoe het nu precies zit met de vorm van Robertson. Daarbij opgeteld de vreemde inzinking van Trump in zijn eerste ronde partij, besluiten we deze partij aan ons voorbij te laten gaan wat gokken betreft. Wel is deze partij interessant om te zien hoe het daadwerkelijk met de vorm van Robertson is gesteld.