Voorbeschouwing Premier League, speelronde 16

Zoals aangekondigd geeft gokkenopsport.com een voorbeschouwing voor iedere speelronde in de premier league. In dit nieuwsbericht blikken we vooruit naar speelronde 16, en geven daar waar mogelijk een advies waar je op kunt gokken.

Premier League LogoDe zaterdag
Norwich trapt de speelronde af en doet dat tegen Everton thuis. De laatste nederlaag van Everton dateert alweer van 24 oktober. Norwich moet vooral de punten thuis pakken en zal ook dit jaar moeten vechten om niet te degraderen. Het succes van Everton is mede te danken aan de Belgische spits Romelu Lukaku die aan de lopende band scoort. Lastig te voorspellen wie dit gaat winnen, Norwich is thuis sterk maar Everton is in vorm. Je zou zeggen een gelijkspel, gezien de goede vorm van Lukaku is een gokje op hem als doelpuntenmaker ook een goede optie.

Crystal Palace – Southampton is voor eens een interessante partij. Southampton heeft het moeilijk de laatste weken en zijn inmiddels afgezakt naar plaats twaalf. Het loopt niet bij de ploeg van Ronald en Erwin Koeman, mede door defensieve problemen. De Nederlandse centrale verdediger Virgil van Dijk moet nog duidelijk wennen aan het hoge niveau vergeleken met Schotland. Palace doet het sinds Alan Pardew het over heeft genomen geweldig. Met jonge een snelle aanvallers doet hij het vooral thuis heel goed met aanvallend spel, en wil hij het uit vaak gesloten houden en op de counter spelen. Ons gevoel zegt dat we mee moeten gaan met de flow van Crystal Palace dat inmiddels de zesde plaats inneemt in de premier league. Met een odd van 2.60 zien we value genoeg om te gokken op een thuiszege van Crystal Palace, en deze met 3/10 units te spelen.

We verwachten dat Manchester City een eenvoudige en zakelijke zege zal halen tegen Swansea. Het rommelt bij Swansea waar afgelopen week de coach Monk is ontslagen. Zo zie je maar weer dat zelfs bij Swansea, wat pretendeert een andere club te zijn vergeleken met de andere premier clubs, ook gewoon de coach de laan uit stuurt na slechte resultaten. Over Sunderland – Watford kunnen we als gokkenopsport.com zijnde weinig zeggen, simpelweg omdat we te weinig wedstrijden van deze twee clubs hebben gezien.

West Ham – Stoke City is in onze ogen een typische under 2.5 goals wedstrijd alleen een odd van 1.65 is wat ons betreft veel te laag. West Ham heeft veel aanvallende problemen, de ene na de andere aanvaller raakt geblesseerd. Stoke wist met goed voetbal Manchester City te verslaan afgelopen weekend, maar thuis of uit spelen is een groot verschil voor Stoke. We denken aan een gelijkspel, 0-0 of 1-1. Mocht de odd van de under 2.5 goals nog stijgen naar 1.70/1.75 dan is deze zeker speelbaar.

Dan de avondpartij van de zaterdag Bournemouth – Manchester United. Man Utd haalde het dinsdag niet in de Champions League en moet nu in de Europa League gaan spelen. Naast de nederlaag bij Wolfsburg verloor Louis van Gaal ook nog eens twee verdedigers. Darmian en Smalling raakte geblesseerd, de eerste kan zeker niet meedoen, Smalling is nog onzeker maar de verwachting is dat hij niet op tijd fit zal zijn. Daarnaast kwam afgelopen week nog eens vervelend nieuws, Schweinsteiger is geschorst op basis van tv beelden. Hij had een elleboog uitgedeeld in de wedstrijd tegen West Ham Utd en mag drie wedstrijden toekijken. Zo heeft van Gaal inmiddels meer dan elf geblesseerde spelers en er moest zelfs een jeugdspeler invallen in de CL wedstrijden tegen Wolfsburg. Bournemouth is de promovendus en won vorige week knap bij Chelsea met 1-0. Bournemouth doet het met name thuis aardig en gezien alle personele en mentale problemen bij Man Utd verwachten we dat Bournemouth minimaal een punt pakt. We gokken op de asian handicap Bournemouth +0.5 tegen een odd van 1.70 voor 5/10 units.

De zondag
We trappen de zondag af met Aston Villa – Arsenal en de verwachting is dat Arsenal de drie punten mee naar Londen neemt. Het behalen van de volgende ronde in de Champions League door ‘the great escape’ zal een enorme mentale boost geven. Al is een odd van 1.55 voor ons te laag en niet speelbaar.

Liverpool – West Brom is de volgende wedstrijd op de zondag. Liverpool heeft Europees gespeelt op een bevroren veld in Zwitserland maar wel uiteindelijk de groep gewonnen in de Europa League. De verwachting is dat Liverpool dit duel wint, zeker na de verrassende nederlaag tegen Newcastle vorige week. Maar ook hier is de odd (1.40) te laag om te spelen. En dat geldt eigenlijk ook voor Tottenham – Newcastle. De Spurs doen het ontzettend goed thuis en we verwachten niet dat Newcastle opnieuw kan stunten.

De maandag
Het blijft wennen vinden wij van gokkenopsport.com, premier league wedstrijden op de maandag. Maar de commercie viert hoogtij en dus hoor je niemand klagen. Koploper Leicester neemt het op tegen Chelsea. Leceister blijft iedereen verrassen en doet het boven verwachting met coach Raineri aan het roer. Chelsea komt op bezoek en Mourinho heeft al te kennen gegeven dat er top vier plek er niet in zit. De focus zal dan ook op de Champions League liggen, daar won het afgelopen week de poule door thuis van Porto te winnen. Misschien dat deze zege het startsein is geweest voor een beter reeks van Chelsea, wie zal het zeggen. Voor ons is deze wedstrijd in ieder geval te onvoorspelbaar.