Voorbeschouwing Premier League Darts

Morgen gaat de premier league darts van start met de eerste speelronde in de First Direct Arena in Leeds. Gary Anderson gaat proberen om zijn titel te prolongeren, vorig jaar won hij de finale door Michael van Gerwen met 11-7 te verslaan. Dit jaar komt de premier league darts naar Nederland toe, op 12 Mei wordt in Ahoy Rotterdam de laatste speelronde afgewerkt. Wij van gokkenopsport.com geven voor iedere speelronde van de premier league darts een voorbeschouwing en mogelijke tips om te gokken op darts.

PLDartsPremier league darts
Aan de premier league darts doen tien darters mee. De eerste vier uit van de PDC order of merit zijn automatisch gekwalificeerd. In dit geval zijn dat Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrian Lewis en Phil Taylor. Deze vier speler worden aangevuld met zes wildcards. Voor dit jaar zijn dat Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall, Raymond van Barneveld, Robert Thornton en debutant Michael Smith. De wildcards worden bepaald naar aanleiding van de prestaties uit het verleden, nieuwe talenten en om marketing technische redenen. Zo maakt Thornton zijn terugkeer na een jaar afwezigheid en zien we de Belg Kim Huybrechts en Engelsman Stephen Bunting dit jaar niet meer terug.

Vanaf aanstaande donderdag zal er zestien weken lang zal er op elke donderdag een speelronde zijn in de premier league darts. De kalender ziet er als volgt uit:

4 Februari Leeds: First Direct Arena
11 Februari Newcastle: Metro Radio Arena
18 Februari Dublin: 3Arena
25 Februari Aberdeen: GE Gas & Oil Arena
3 Maart Exeter: Westpoint Arena
10 Maart Nottingham: Motorpoint Arena Nottingham
17 Maart Glasgow: The SSE Hydro
24 Maart Liverpool: Echo Arena
31 Maart Cardiff: Motorpoint Arena Cardiff (jugdement day)
7 April Sheffield: Sheffield Arena
14 April Belfast: SSE Arena Belfast
21 April Bournemouth: BIC
28 April Birmingham: Barclaycard Arena
5 Mei Manchester: Manchester Arena
12 Mei Rotterdam: Ahoy
19 Mei Londen: The O2 Arena

Elke speelronde bestaat uit vijf wedstrijden. Na speelronde nummer negen nemen we afscheid van de twee darters die onderaan in het klassement staan. Dit zal zijn in Cardiff tijdens Judgement Day. Daarna krijgen we een periode waarin er in vier speelronden vijf wedstrijden worden gespeeld (er zijn dus spelers die 2 wedstrijden spelen op één avond) gevolgd door twee weken waarin er vier wedstrijden worden gespeeld. Hierna gaat de top 4 door naar de eindronde in The O2 Arena in Londen om de halve finale en mogelijke finale te spelen.

De wedstrijden in de premier league gaan om het best of 12 legs principe. Voor iedere overwinning krijgt een speler 2 punten voor de ranglijst. Bij het best of 12 principe kan het dus ook zo zijn dat de punten worden gedeeld bij een 6-6 stand. Beide spelers krijgen dan 1 punt bijgeschreven op de ranglijst. De wedstrijden zijn in Nederland live te zien bij RTL7, dat wil zeggen als er geen Europa League voetbal is. Via de site van RTL7 is altijd een livestream te zien mocht het voetbal de zendtijd wegnemen.

Het prijzengeld blijft hetzelfde als in 2015 namelijk £700.000. De winnaar krijgt £200.000 bijgeschreven op zijn rekening, de verliezend finalist Deelnemers PLDartsontvangt de helft. In de halve finale uitgeschakeld worden levert nog altijd £75.000 op. Prijzengeld voor plek vijf is £60.000 en nummer zes moet het met £10.000 minder doen. Nummer zeven en acht van de eindrangschikking krijgen £45.000 en £40.000 mee naar huis. Plaats negen levert £30.000 op en als je na negen weken bent uitgeschakeld op plek negen krijg je £30.000. Ben je de hekkensluiter dan krijg je uiteindelijk nog £25.000 bijgeschreven op je rekening. In totaal kom je dan uit op £700.000 aan prijzengeld.

Premier League darts, speelronde 1
De eerste speelronde start dus aanstaande donderdag in de First Direct Arena te Leeds. De volgende wedstrijden staan op het programma:

Peter Wright – Michael Smith
Michael van Gerwen – James Wade
Phil Taylor – Raymond van Barneveld
Gary Anderson – Adrian Lewis
Robert Thornton – Dave Chisnall

Meteen een aantal interessante ontmoetingen tijdens speelronde 1. Zo staat de darts klassieker op het programma tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Taylor gooide sinds lange tijd weer eens goed op de Unibet Masters met opnieuw een nieuw setje pijlen. Althans, de pijlen hadden een ander kleurtje maar kwamen nu ook rechter voor hem in het bord waardoor het weer mogelijk was om te stapelen met de pijlen. Taylor miste zeven match darts tegen Van Gerwen in de halve finale waardoor het 10-10 werd. Daarna was Taylor duidelijk van slag waardoor Van Gerwen de partij af kon maken. Van Barneveld lag er al in de eerste ronde uit tegen Michael Smith. Taylor heeft op ons een veel betere indruk gemaakt dan verwacht en daarom verwachten we dat Taylor deze partij gaat winnen. We gokken 4/10 units op de match odd van Taylor tegen 1.85 bij Unibet.

Een andere opmerkelijke wedstrijd is Thornton – Chisnall. Afgelopen weekend stonden ze nog tegenover elkaar bij de Masters en stond Thornton met 8-0 voor om uiteindelijk nog de partij te verliezen. We zien ook meteen een herhaling van WK finale, Anderson tegen Lewis. Anderson ging er zoals verwacht vroeg uit in de Masters maar zal er naar verwachting wel staan in de premier league.

Een andere weddenschap die ons interessant lijkt is wie er na speelronde 15 de aanvoerder is op de ranglijst. We zien hier in Michael van Gerwen de grote favoriet. Hij is in potentie de beste speler en de ranglijst geeft aan wie dat op de lange termijn is. Van Gerwen to top the league staat op 1.73 bij Willhill. Daar gokken we 5/10 units op. Let wel, dit is niet de outright odd om het toernooi te winnen, maar om als beste te eindigen in de eindstand.

Andere top bookmakers om te gokken op darts zijn:

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker