Voorbeschouwing NBA Eerste Kerstdag

Waar zelfs het Engelse premier league voetbal stil ligt op eerste kerstdag, spelen ze in de NBA juist wel. En meteen een hoop wedstrijden die de moeite zijn om te kijken. De twee wedstrijden die het meest uit het oog springen worden op Ziggo sport uitgezonden, namelijk Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls en Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers. Wij van gokkenopsport.com geven een voorbeschouwing voor deze twee wedstrijden en daar waar mogelijk wagen we er een gokje op.

nba kerstOklahoma City Thunder – Chicago Bulls
Om 20:30 Nederlandse tijd beginnen ze in Oklahoma City aan de Thunder tegen de Bulls. Twee ploegen die we zeker tegen gaan komen in de play-offs aan het einde van het seizoen. De Thunder zijn de torenhoge favoriet om de Northwest divisie te winnen. Het zal voor de Thunder hoofdzaak zijn zich zo snel mogelijk te plaatsen voor de play-offs en daarna spelers op tijd rust te geven. Hierdoor kunnen ze fris en fit aan de play-offs beginnen. Dit soort wedstrijden tegen play-off teams uit het oosten zijn een goede graadmeter om zich te testen. Het zal lastig worden voor de Bulls om de divisie te winnen met de Cavaliers als grote favoriet. Het zal ze uiteindelijk wel lukken bij de beste acht teams in het oosten te eindigen, maar dat zal ze geen goede positie opleveren in het play-off bracket.

Vorig jaar miste OKC de play-offs vanwege een zeer slechte start van het seizoen en blessures van toonaangevende spelers. Dit jaar zit het ernaar uit dat ze zich weer gaan plaatsen en dan is een krachtmeting zoals tegen de Bulls goed voor het team. De Bulls verloren vorig jaar in de play-offs van topfavoriet Cavaliers met 4-2 in wedstrijden. De Bulls zijn bezig aan een iets mindere reeks en we verwachten hier een thuisoverwinning voor de Thunder. De odds voor gewone thuiswinst zijn erg laag en daarom pakken we de asian handicap voor deze wedstrijden. Voor een asian handicap van -7,5 krijgen we een odd van 1.91 en dat is voor ons 3/10 units speelbaar om op te gokken.

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers
Aansluitend om 23:00 Nederlandse tijd beginnen ze in Oakland aan de topper in de NBA, Warriors – Cavaliers. Door vele gezien als de teams die uiteindelijk in de NBA Finals zullen strijden om het kampioenschap. Cavaliers als beste team van het oosten, Warriors als beste team van het westen. Irving is sinds een week terug bij de Cavaliers na zijn blessure en dat is een belangrijke schakel in het team naast sterspeler LeBron James. Het is een kwestie van tijd voordat de overwinning in de Central division binnen is en de Cavaliers zich weer kunnen richten op de play-offs. Een wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar en met het beste record in de NBA tot nu toe, de Warriors, is natuurlijk een goede graadmeter voor de Cavaliers. Daarnaast wil iedereen dit jaar winnen van de Warriors, wat tenslotte nog maar één team is gelukt (Milwaukee Bucks). De enige verliespartij van de Warriors was in een uitduel, thuis zijn ze tot nu toe niet te kloppen. Natuurlijk draaien de Warriors vooral op de mvp (most valuable player) van vorig seizoen Curry en zijn schuttersmaatje Thompson. Samen ook wel de Splash Brothers genoemd.

Deze wedstrijd zal een test voor beide teams zijn. De Cavaliers willen laten zien dat ze een gooi kunnen doen in de post season naar het kampioenschap. De Warriors willen aantonen dat ze nog steeds het beste team zijn. Deze wedstrijd is een kopie van de NBA Finals van 2015, toen wonnen de Warriors met 4-2 in wedstrijden. We verwachten dat de Warriors thuis ongeslagen blijft en dus ook gaat winnen tegen de Cavs. De odds voor thuiswinst zijn laag (1.30). We zetten daarom ook in op de asian handicap van -6,5 punten voor een odd van 1.81, en wel met 3/10 units.