Voorbeschouwing KNVB Beker 1/8 finale

Midweeks worden de 1/8 finales van de KNVB gespeeld en van de zestien overgebleven clubs zijn er maar actief in de Eredivisie. In de kwartfinale zal er zelfs een amateurclub actief zijn omdat Capelle en VVSB het woensdag tegen elkaar opnemen. Veel wedstrijden laten we aan ons voorbij gaan als het gaat om gokken op deze duels, omdat we simpelweg de teams niet kennen / te weinig hebben zien spelen.

KNVB Beker logoDe dinsdag
Op de dinsdag staan er drie wedstrijden op het programma. HHC – NEC, Excelsior 31 – Den Bosch en Roda JC – SC Heerenveen. We pikken er Roda – Heerenveen uit omdat we deze ploegen met enige regelmaat hebben zien spelen. Drie weken geleden won Heerenveen thuis nog met 3-0 van Roda in de Eredivisie. Maar Roda heeft in tegenstelling tot het competitieduel de beschikking over controleur Griffiiths en spits Juric. Daarnaast speelt Roda thuis op kunstgras, wat ook een heel verschil is met gewoon gras. Roda is de laatste twee duels ongeslagen (0-0 thuis tegen Groningen en uit 1-1 bij PSV). Verdedigend lijkt Roda de zaakjes de laatste weken op orde te hebben, dit gaat wel ten koste van het aanvallende aspect en komt daarom weinig tot scoren. Heerenveen stond comfortabel met 2-0 voor afgelopen week tegen Excelsior maar het was op einde nog spannend toen Excelsior op 2-1 kwam. Heerenveen heeft de laatste twee uitduels verloren (5-2 tegen Ajax en 3-1 tegen AZ). Spits Te Vrede ontbrak tegen Excelsior en zal in Kerkrade op de bank beginnen. Een moeilijke wedstrijd om te voorspellen, dit kan zomaar uitdraaien op verlening en strafschoppen. We verwachten niet veel goals omdat Roda het toch gesloten zal willen houden. De Under 2.5 goals heeft een odd van 2.25 en als je dan toch ergens op wil gokken zou dit in onze ogen de beste optie zijn.

De woensdag
Op de woensdag zijn er vier wedstrijden, namelijk Achilles – Utrecht, Kozakken Boys – AZ, Capelle – VVSB en Heracles – PSV. Kozakken Boys mag van geluk spreken dat het nog in de beker zit omdat ze de vorige keer een speler hebben laten spelen die niet op het wedstrijdformulier stond. De KNVB zette de club uit het toernooi maar deze vocht dat aan en won dat uiteindelijk. De straf zou te zwaar zijn op basis van de kleine fout dit is gemaakt. De KNVB is nu druk bezig om de regelementen aan te passen waardoor dit soort dingen in de toekomst kunnen worden voorkomen. We richten ons op de top wedstrijd van deze avond en dat is Heracles – PSV. In de competitie won Heracles al van PSV en dus zullen de Eindhovenaren wraak willen nemen. Het is echter de vraag of PSV met zijn sterkste team zal aantreden na het zware programma van de afgelopen weken. In de wedstrijd tegen Roda was goed te zien dat de concentratie ontbrak bij zowat iedere speler, terwijl deze in de Champions League altijd wel aanwezig is. De vaste keeper (Zoet) zal zoals gebruikelijk bij PSV in bekerduels worden vervangen door tweede keeper Pasveer. Een nieuwe trend die je ziet in het voetbal om tweede doelmannen tevreden te houden, of dit een goede trend is valt te betwijfelen. Heracles staat knap vierde in de competitie al heeft het al vijf duels op rij niet meer gewonnen. Het team is toch best afhankelijk van spelers die wanneer ze hun dag hebben ontzettend goed kunnen voetballen, maar wanneer dit niet het geval is het scorend vermogen plots drastisch minder is. De odd van PSV om te winnen is 1.65 en dat vinden we hoog genoeg om een kleine gok van 3/10 units te wagen.

De donderdag
Op de donderdag wordt de laatste wedstrijd uit deze ronde van de KNVB beker gespeeld, Feyenoord – Willem II. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers maar met 1-0 van Willem II in een hele moeizame wedstrijd. Toch is er sindsdien flink wat veranderd bij beide ploegen. Zo is Kramer gekomen bij Feyenoord en is Andrade zwaar geblesseerd geraakt bij Willem II. Willem II heeft mede daardoor moeite om kansen te creëren laat staan doelpunten te maken. Afgelopen weekend tegen ADO scoorde het vanuit een penalty, speelde het lange tijd tegen 10 man maar dat leverde amper tot geen kansen op. Feyenoord speelde juist tegen Groningen beter met 10 dan met 11 man en was de morele winnaar bij het 1-1 gelijkspel. De rode kaart van Van der Heijden zorgt ervoor dat hij geschorst is voor dit bekerduel. Hierdoor zal Kongolo naar het centrum verhuizen en zal Nelom linksback spelen. Het is nog maar de vraag wie Van Bronckhorst op het middenveld zet nu Gustafson geschorst is en Vejinovic uit vorm is. In Groningen mochten Toornstra en Vilhena op het middenveld spelen. Van Bronckhorst heeft al aangegeven dat de Beker voor Feyenoord een serieuze prijs is, en dus gaan we uit van een sterkst mogelijke opstelling. Wat coach Streppel van Willem II gaat doen is nog niet bekend, misschien is het competitieduel tegen Roda van aanstaande zondag belangrijker. De odd voor een thuisoverwinning is te laag met 1.24 maar voor de asain handicap van -1.5 voor Feyenoord tegen een odd van 1.80 zien we zeker mogelijkheden. We spelen deze ook weer met 3/10 units.