Voorbeschouwing Eredivisie, speelronde 16

Gokkenopsport.com voor iedere speelronde van de Eredivisie een voorbeschouwing en geeft aan wat ons het beste lijkt om op te gokken. In deze speelronde hebben Ajax en Feyenoord van de traditionele top drie een uitwedstrijd, PSV speelt thuis.

eredivisie logoDe vrijdag
We beginnen op de vrijdag met Heerenveen – Excelsior. Heerenveen was kansloos in Amsterdam afgelopen week en stond meerdere malen te slapen achterin door ontzettend slap te dekken. Excelsior gaf de zege uit handen tegen een zwalkend Twente. Heerenveen heeft ligt het voordeel maar om nu te zeggen dat een odd van 1.67 voor thuiswinst aantrekkelijk is, nee dat niet. Zeker omdat de kans bestaat dat spits Te Vrede niet op tijd fit is. We zien geen andere aantrekkelijk weddenschap om op te gokken dus laten we deze partij voor wat het is.

De zaterdag
De eerste wedstrijd op zaterdag is Ado Den Haag – Willem II. Ado won knap uit van AZ en had daar met meer dan 0-1 kunnen winnen. Het stond verdedigend goed, niemand verzaakte in zijn taken tegen een op zich aanvallend AZ. Willem II won thuis van Cambuur en dat was wel een must win wedstrijd voor de Tilburgers. Willem II speelde niet groots en kwam door standaard situaties aan de goal. Beide teams hebben moeite met maken van een goal, de Under 2.5 ziet er interessant uit met een odd van boven de 2.00 maar Unders komen in de Eredivisie niet al te vaak voor.

Cambuur krijgt NEC op bezoek. Cambuur heeft ontzettend veel kwaliteit ingeleverd afgelopen zomer en daar is amper wat voor terug gekomen. NEC doet het verrassend goed met een vreemdelingenlegioen als team. Wie er gaat winnen valt moeilijk te voorspelen, je zou zeggen dat NEC in het voordeel is maar die hebben de laatste twee wedstrijden ook niet meer gewonnen. Misschien is een gelijkspel nog de beste mogelijkheid om op te gokken, maar wij branden onze vingers niet aan deze partij.

PSV ontvangt na de Champions League zege op CSKA Moskou en daarmee overwintering Roda JC. De laatste twee keer dat Roda tegen PSV speelde won het. Zowel in Eindhoven als in Kerkrade. Dat jaar degradeerde de Limburgers overigens wel. Maar nu zien we weinig problemen voor PSV, ze zijn ook zwaar favoriet met een odd van 1.10 en dus is deze wedstrijd niet interessant voor ons.

De zaterdag sluiten we af met Twente – De Graafschap. Twee ploegen die zwalken en een serieuze kelder kraker / zes punten duel. De Graafschap heeft uit bij Cambuur laten zien dat het weldegelijk kan voetballen. Twente heeft weinig zelfvertrouwen en als je Ziyech in bedwang houdt dan heeft De Graafschap weldegelijk kans op een punt.

De zondag
Op de zondag openen we met de lunchwedstrijd Utrecht – Ajax. De laatste drie wedstrijden eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Bij Ajax is iedereen fit, mochten er geen onverhoopte pijntjes komen tijdens het duel voor de Europa League op donderdag. De afgelopen zes seizoenen heeft Ajax niet weten te winnen. Het kan in dit duel alle kanten op en het ligt ook een beetje wat de grenzen zijn van de scheidsrechter. Utrecht zal er vol op willen gaan, maar laat de scheidsrechter dat ook toe? Speelt bij Ajax de vermoeidheid nog mee van het Europa League duel tegen Molde? Allemaal factoren waar de niet zeker van zijn. We leanen (hebben de neiging om in te zetten) naar een overwinning van Ajax toe.

Feyenoord moet naar Groningen toe om het daar op te nemen tegen de plaatselijke FC. Groningen uit is voor Feyenoord altijd een lastige wedstrijd. Daarnaast is centrale verdediger Botteghin geblesseerd en Gustafson geschorst. Van der Heijden en Vilhena nemen waarschijnlijk de posities over. Groningen heeft op de donderdag nog een thuisduel in de Europa League tegen Braga. Trainer van de Looi heeft al aangegeven dat hij voor dit duel zijn sterkste team op zal stellen, ook al gaat de partij nergens meer over. Groningen heeft dit seizoen nog geen enkel duel thuis verloren en wij denken dat ze ook niet gaan verliezen van Feyenoord. Feyenoord heeft de afgelopen wedstrijden weliswaar gewonnen maar het geeft altijd wel kansen weg aan de tegenpartij. Wij gokken er op dat Groningen minimaal een punt gaat pakken en gokken daarom op de asian handicap. We gokken dus op Groningen +0.5 tegen een odd van 2.20 met 5/10 units.

Zwolle en AZ trappen op hetzelfde moment af en Zwolle is ligt favoriet voor deze wedstrijd. Al draait het niet zo soepel bij Zwolle zoals vorig seizoen. AZ heeft de trip naar Bilbao achter de rug waar ze een Europa League wedstrijd speelde die nergens meer over ging. Bij AZ loopt het de afgelopen weken ook niet en zo hebben we twee teams tegen over elkaar waarbij het niet loopt. Misschien is een gelijkspel nog het meest logisch om op te gokken, maar voor ons is er geen aanleiding om te gokken op deze wedstrijd.

We sluiten speelronde 16 af met Heracles – Vitesse. Twee teams die attractief spelen met leuke voetballers. De rode kaart van Zomer is geseponeerd dus kan hij gewoon meedoen tegen Vitesse. Heracles speelde goed voetbal in de Kuip en kregen een geweldige kans op de 1-1, die uiteindelijk werd gemist. Vitesse speelde een goede tweede helft tegen PSV en had ook een niet te missen kans, die uiteindelijk dus wel werd gemist. In de slotfase liepen de Arnhemmers tegen een Eindhovense counter aan waardoor ze met lege handen stonden. Toch hebben beide ploegen genoeg kwaliteit en zal de spelopvatting niet anders zijn deze wedstrijd. Het zijn twee gelijkwaardige teams als we het thuisvoordeel en kunstgras wegstrepen tegen de kwaliteit van Arnhemse selectie. We gokken dan ook klein op een gelijkspel met een odd van 3.70 met 2/10 units.