Voorbeschouwing Dutch Darts Masters

Het nieuwe jaar in het darten brengt naaste de PDC ProTour en Premier League natuurlijk ook de PDC European Tour evenementen met zich mee. Het eerste PDC European Tour toernooi start in Nederland met de Dutch Darts Masters. Het prijzengeld is £115.000 en zal worden gehouden van 12 tot en met 14 februari in de Evenementenhal te Venray. Wij van gokkenopsport.com geven een voorbeschouwing over dit toernooi en mogelijke tips om op te wedden op darts.

DDM2Deelnemers
Het toernooi heeft 48 deelnemers en de top 16 van de PDC Tour order of merit stroomt na de eerste ronde in. Op de vrijdag komen de 32 ongeplaatste spelers in actie, op zaterdag zullen de geplaatste spelers aan de bak moeten in ronde twee. De zondag staat gepland om het toernooi af te werken. In de middag de derde ronde, in de avond de kwartfinale, halve finale en finale. Onder de 16 geplaatste spelers bevinden zich de Nederlanders Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. Daarnaast hebben Dirk van Duijvenbode, Remco van Eijden, Jermaine Wattimena en Jan Dekker zich geplaatst via de een kwalificatie toernooi, speciaal voor darters afkomstig uit het land waar het toernooi zich afspeelt, de zogenaamde Host Nation Qualifier. Een bekende namen die ontbreken zijn Raymond van Barneveld, Vincent van der Voor en Phil Taylor. Voor de rest zijn alle grote namen aanwezig waaronder de wereldkampioen Gary Anderson. De darters actief in de premier league spelen op donderdagavond in Newcastle en kunnen zaterdagmiddag alweer aan de oche verschijnen in Venray.

Loting
Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Michael van Gerwen, opnieuw de favoriet om dit toernooi te winnen en zijn titel van 2015 te prolongeren. Vorig jaar won hij met 6-0 in de finale van Justin Pipe om het toernooi op zijn naam te schrijven en £25.000 in ontvangst te nemen. Alle wedstrijden gaan volgens een best of 11 legs (first to 6) principe. Thornton was als negende geplaatst maar moet net als voor de tweede speelronde van de premier league afhaken vanwege een longinfectie. De winnaar van het eerste ronde duel tussen Edhouse – Schindler krijgt een bye voor de tweede ronde. De loting is geweest en ziet er als volgt uit.

Bovenste deel van het schema
Michael van Gerwen (1) v Dimitri Van den Bergh/John Henderson
Justin Pipe (16) v Andree Welge/Jamie Lewis
Dave Chisnall (8) v Kevin Thomas/Jan Dekker
Bye v Ritchie Edhouse/Martin Schindler
Kim Huybrechts (5) v Ricky Evans/Devon Petersen
Gary Anderson (12) v Mervyn King/Ronnie Baxter
James Wade (4) v Ryan Harrington/David Pallett
Benito van de Pas (13) v Mark Webster/Jermaine Wattimena

Onderste deel van het schema
Michael Smith (2) v Dirk van Duijvenbode/Gerwyn Price
Mensur Suljovic (15) v Robbie Green/Rowby-John Rodriguez
Ian White (7) v Mike De Decker/Simon Whitlock
Jelle Klaasen (10) v Kevin Painter/Jamie Caven
Adrian Lewis (6) v Paul Milford/Remco van Eijden
Terry Jenkins (11) v Zoran Lerchbacher/James Richardson
Peter Wright (3) v John Michael/Stephen Bunting
Brendan Dolan (14) v Jyhan Artut/Daryl Gurney

In de derde ronde is een herhaling van de finale van vorig jaar mogelijk, mochten Van Gerwen en Pipe de tweede ronde overleven. Met Anderson, Wade, Huybrechts en Chisnall is het bovenste deel wel het zwaarste gedeelte van het schema. In het bovenste gedeelte zien we in Wade en Anderson als grootste concurrenten voor Van Gerwen. In het onderste gedeelte van het schema is Smith als nummer twee geplaatst, maar na opnieuw een nederlaag in de premier league tegen Wade (4-7) zal zijn zelfvertrouwen niet al te hoog zijn. Wright staat ook hoog genoteerd maar ondanks de zege tegen Van Barneveld in de premier league (7-5) vonden we hem niet goed gooien. Van Barneveld greep zijn kans niet om 5-2 te maken en daarna ging het bergafwaarts. We kunnen stellen dat deze overwinning van Wright voornamelijk te danken was aan het spel van Van Barneveld. Lewis zette zijn goede vorm door van de vloer naar de premier league door met 7-4 te winnen van Chisnall. Voor ons is Lewis de favoriet om de finale te halen.

Toch zien we Van Gerwen als de favoriet om het toernooi te winnen. In de partij tegen wereldkampioen Anderson liet hij weer een ongekend hoog niveau zien. Het was uiteindelijk ruim voldoende voor een 7-3 overwinning op de Schot. We gokken 3/10 units op de outright odd van 2.50 dat Van Gerwen de Dutch Darts Masters op zijn naam schrijft bij Kroon.

Andere bookmakers om te wedden op darts zijn:

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker