Voorbeschouwing Champions League speelronde 6, de woensdag

Waar op de dinsdag drie van de vier poules al waren beslist als het gaat om het plaatsen van de volgende ronde van de Champions League, zo spannend is het op de woensdag waar in alle poules nog van alles mogelijk is.
champions-league-logoPoule E
In poule E gaat Barcelona de poule winnen maar voor plek twee zal het gaan tussen de andere drie clubs in de poule. AS Roma lijkt de grootste kans te hebben, zij spelen thuis tegen BATE Borisov. Als de Romeinen winnen gaan ze door naar de knock-out fase. Bayer Leverkusen wacht een lastige klus, ze moeten winnen op bezoek bij Barcelona en dan hopen dat AS Roma niet wint. Het is de vraag of Barcelona op volle sterkte zal aantreden, ze zijn immers al geplaatst en na het gelijkspel tegen Valencia afgelopen week in de competitie zal daar toch iets meer de nadruk liggen. Zelfs BATE kan nog door zelf te winnen in Rome en hopen dat Barcelona zijn plicht doet. BATE won al eerder van AS Roma.

Poule F
Bayern heeft de poule al gewonnen en het is alleen maar spannend wie plek twee gaat pakken. Olympiakos Piraeus staan drie punten voor op Arsenal en laten die twee ploegen nu in de laatste speelronde tegenover elkaar staan. Arsenal moet winnen en zelfs met twee doelpunten verschil, of gewoon winnen door drie of meer doelpunten te scoren. In Londen wonnen de Grieken namelijk met 2-3 waardoor het aantal van drie uit gescoorde goals een groot voordeel is voor de Grieken. Zelfs een 0-1 nederlaag is genoeg voor de Grieken om door te gaan naar de knock-out fase.

Poule G
In poule G strijden Chelsea, Porto en Dynamo Kiev nog om de eerste twee plaatsen in de poule. Maccabi Tel Aviv heeft nog nul punten in de poule en de verwachting is dat Dynamo Kiev thuis gaat winnen van deze zwakke broeder in de poule. Hierdoor komen de Oekraïners op elf punten. Chelsea en Porto hebben beide tien punten en de laatste wedstrijd in deze poule is het Chelsea – Porto op Stanford Bridge. Chelsea heeft aan een punt genoeg omdat het een beter onderling resultaat heeft tegen de Oekraïners. Porto heeft aan een gelijkspel niet genoeg. Wanneer alle drie de clubs op elf punten komen te staan zal het onderlinge resultaat van alle drie de clubs samen gelden (een soort mini competitie dus). In dit geval zal Porto derde worden aangezien het onderlinge resultaat tussen met de andere twee clubs het slechtst is.

Poule H
Zenit Sint Petersburg is al door in de poule met vijf overwinningen. AA Gent staat tweede in de poule met zeven punten en krijgt de Russen op bezoek. Valencia staat op zes punten en krijgt Lyon op bezoek. Mocht AA Gent winnen dan gaat het door naar de knock-out fase. De Russen zijn zonder spits Hulk en middenvelder Witsel gekomen, de laatste vanwege een schorsing. Natuurlijk mist Zenit hierdoor twee basisspelers, maar aan de andere kant is de selectie van Zenit zo goed dat het kwaliteitsniveau op peil blijft. Op voorhand zijn ze beter dan AA Gent. De verwachting is dat Valencia gaat winnen van Lyon. Lyon presteert niet goed in de Franse competitie (zaterdag thuis verloren van Angers) en is al uitgeschakeld voor een verder vervolg in Europa. Valencia heeft een boost gekregen na de 1-1 wedstrijden thuis tegen Barcelona en zal onder leiding van de nieuwe coach Neville vol voor de overwinning gaan. Het ziet er dus naar uit dat AA Gent zelfs aan gelijkspel niet voldoende zal hebben tegen de Russen.

Voorspelling
Wij van gokkenopsport.com zien een aantal mogelijkheden voor de vele scenario’s die mogelijk zijn op deze Champions League avond. De Over 2.5 goals tegen een odd van 1.75 ziet er wat ons betreft erg goed uit bij Olympiakos Pireaus – Arsenal voor 3/10 units. Daarnaast geloven we niet in het wonder van Gent, de odd van Valencia om tweede te worden in de poule is 2.20 en dat is aantrekkelijk genoeg voor ons om 3/10 te spelen.