Voorbeschouwing Champions League speelronde 6, de dinsdag

De laatste speelronde in de Champions League staat op het punt van beginnen en in sommige poules is het nog spannend als het gaat om de bovenste twee plaatsen. Deze plaatsen geven recht op de volgende ronde in de Champions League en leveren dus de nodige miljoenen op. In poule A (Real Madrid en PSG), poule C (Atletico Madrid en Benfica) en poule D (Juventus en Manchester City) is de spanning weg. Deze zes clubs zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Alleen de beslissing wie er winnaar van de poule wordt moet nog vallen in poule C en D.

Alle aandacht voor poule B
champions-league-logo
Dinsdagavond zijn alle ogen in de Champions League gericht op één poule, namelijk poule B, de poule waar PSV in zit. Er is nog veel mogelijk in de poule maar wat we al wel met zekerheid kunnen zeggen is dat CSKA Moskou niet meer door kan gaan in de Champions League. Wel in de Europa League, als ze in Eindhoven winnen van PSV gaan ze over de Eindhovenaren heen naar plaats 3. PSV heeft het in eigen hand om de Champions League campagne van dit seizoen een vervolg te geven in de knock-out fase. Winnen van CSKA is daarvoor noodzakelijk. Een gelijkspel tegen CSKA Moskou kan ook voldoende zijn maar dan is het afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd Wolfsburg – Manchester Utd. Mocht daar Wolfsburg winnen dan heeft PSV aan een gelijkspel genoeg. Het heeft dan evenveel punten als Manchester Utd (8 punten) maar gezien het onderlinge resultaat eindigt PSV dan boven Manchester Utd (thuis gewonnen, uit gelijkspel).

CSKA heeft vrijdag in de competitie gespeeld en heeft dus 1 dag langer rust ten opzicht van PSV. CSKA verloor het duel maar ze hebben enkele spelers rust gegeven voor het duel tegen PSV. PSV had een moeilijke avond in Arnhem tegen Vitesse en mocht zich na afloop de gelukkige winnaar noemen tegen een beter Vitesse. Manchester Utd speelde (opnieuw) een behoorlijk saaie en moeilijke pot thuis tegen West Ham Utd in de competitie. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Wolfsburg speelde thuis in Duitsland de topper tegen Dortmund en gaf in blessuretijd een gelijkspel uit handen door met 1-2 te verliezen.

Wat zijn de verwachtingen?
Het is te makkelijk en te lichtzinnig om te zeggen dat PSV eventjes gaat winnen van CSKA Moskou. Misschien wordt dit juist wel de moeilijkste thuiswedstrijd van PSV in de Champions League. Mede omdat CSKA Moskou graag een afwachtende houding aanneemt om er daarna met snelle spelers als Musa en Doumbia om te schakelen. Een odd van 1.79 voor winst van PSV is daarom in onze ogen te laag en niet speelbaar.

Wat ons van gokkenopsport.com wel interessant lijkt is de weddenschap dat Manchester United uitgeschakeld gaat worden in de poulefase. Manchester Utd heeft namelijk een groot probleem als het gaat om het maken van doelpunten. Louis van Gaal kan voor de wedstrijd tegen Wolfsburg niet beschikken over Schneiderlin en Rooney. Met name het niet meedoen van Rooney is een aderlating, dat bleek al in de wedstrijd tegen West Ham Utd. Er is totaal geen creativiteit op het middenveld en ze hebben moeite met het maken van een goal. Wolfsburg zal niet het initiatief nemen omdat ze met een gelijkspel ook zeker zijn van de knock-out fase van de Champions League. Daarnaast staat er veel meer druk op Manchester Utd om te presteren in de Champions League dan bij de overige clubs in deze poule. Manchester moet dit uitduel winnen en dat is ze dit seizoen in uitwedstrijden in de Champions League nog niet gelukt (verlies tegen PSV en gelijk tegen CSKA). We wagen dus een 5/10 aan units gokje op de voorspelling dat Manchester Utd niet door de groepsfase van de Champions League komt, de odd voor deze weddenschap is 2.30.