Voorbeschouwing ATP Tour week 6

Afgelopen week zijn er drie toernooien gespeeld met Gasquet als winnaar in Montpellier, Bautista-Agut in Sofia en Estrella in Quito. Deze week staan er opnieuw drie toernooien gepland, twee ATP250 toernooien in Memphis (VS) en in Buenos Aires (Argentinië), en het eerste ATP500 toernooi van dit jaar in Rotterdam (Nederland). Wij van gokkenopsport.com geven een voorbeschouwing en geven daar waar mogelijk tips om te gokken op tennis.

ATP Rotterdam (indoor hard)
Het eerste ATP500 toernooi van het jaar is in Rotterdam in sportpaleis Ahoy. Richard Krajicek is toernooidirecteur en heeft eerder deze week een grote teleurstelling moeten verwerken toen Roger Federer aangaf niet te kunnen spelen in verband met een knieblessure. Hierdoor verliest het toernooi een absolute topspeler en krijgt het daarvoor geen andere in de plaats. Een tegenvaller voor de organisatie en het publiek. Het totale prijzengeld voor dit toernooi is bijna 1.8 miljoen Euro. Zijn 32 spelers actief die allemaal starten met een eerste ronde. De top vier geplaatste spelers na het wegvallenABNWTT van Federer zijn Gasquet (1), Cilic (2), Simon (3) en Goffin (4). De Nederlanders Robin Haase en Thiemo de Bakker hebben van Krajicek een wildcard gekregen. Haase lijkt het opnieuw niet te hebben getroffen met de loting, hij mag aantreden tegen de als derde geplaatste Simon. De Bakker mag het opnemen tegen de ongeplaatste, maar getalenteerde, Coric. Door de afmelding van Federer ligt het toernooi open en is er niet echt een uitgesproken favoriet. De winnaar van vorig jaar (Wawrinka is afwezig) net als de finalist van vorig jaar (Berdych). Gasquet is favoriet bij de bookmakers maar de ondergrond in Rotterdam is altijd wel wat trager dan in Montpellier. Daarbij is het afwachten hoe zijn rug het houdt als hij twee weken op rij vol aan de bak moet. Een andere toernooiwinnaar van vorige week (Bautista-Agut) behoort ook tot de favorieten bij de bookmakers. In de bovenste helft van het schema zien we Goffin als favoriet om de finale te halen. In de onderste helft van het schema is Cilic de favoriet maar na zijn optreden in Montpellier, eerste ronde verlies, moet nog maar blijken of hij goed in vorm is. De baan is weliswaar iets minder snel, maar nog steeds goed voor hem. Monfils viel erg tegen in Montpellier maar dat heeft hem wel rust en tijd gegeven om zich goed voor te bereiden in Rotterdam. De outright odd voor Goffin to win is 12.00 en dat vinden we te hoog. We gokken er 1/10 units op bij Bwin.

ATP Memphis (indoor hard)
Dit indoortoernooi wordt al drie jaar op rij gewonnen door de Japanner Nishikori en hij is ook weer de grote favoriet om het toernooi te winnen. De prijzenpot van dit ATP250 toernooi bedraagt bijna $700.000 en is daarmee net wat groter dan het toernooi in Buenos Aires. Er zijn 28 spelers actief en de top 4 heeft in de eerste ronde een bye. Deze spelers zijn Nishikori (1), Johnson (2), Young (3) en Querrey (4). Drie spelers uit de VS bij de top 4 van de plaatsingslijst dus. Of er ook een Amerikaan gaat winnen is nog maar de vraag. Nishikori heeft het altijd naar zijn zin in Memphis, de baan ligt hem geweldig en is vanuit zijn jeugdjaren gewend om in de VS de leven. Hij is met een outright odd van 1.65 dik favoriet, maar dit is echt te laag om te gokken op tennis toernooi.

ATP Buenos Aires (gravel)
De gravelbijters zien we terug in de reeks van Zuid-Amerikaanse toernooien en Rafael Nadal heeft een wildcard gekregen om deel te nemen aan dit toernooi. Het zat niet in zijn oorspronkelijke planning maar door de extreem vroege uitschakeling op de Australian Open heeft hij besloten een extra toernooi te spelen. Met een prijzenpot van bijna $600.000 is dit het kleinste ATP toernooi van deze week. Maar het enige toernooi in de buitenlucht op gravel. Dit toernooi bestaat uit 28 spelers en net als in Memphis heeft de top 4 een bye in de eerste ronde. De top 4 zijn Nadal (1), Ferrer (2), Tsonga (3) en Isner (4). Vreemd dat de Amerikaan Isner de voorkeur geeft aan het tragere gravel dan de snellere indoorbaan in eigen land. Hij zit samen met Nadal in het bovenste deel van het schema en voor dat deel is Nadal dik de favoriet om de finale te halen. Het onderste deel van het schema is veel pittiger met Ferrer, Tsonga, Fognini en Cuevas. Moeilijk om te voorspellen wie er in dat gedeelte doorstoot naar de finale. Nadal heeft een outright odd van 1.90 om dit toernooi op zijn naam te schrijven. Toch vinden we deze odd aantrekkelijk genoeg om te winnen. Zeker omdat er meer niet gravel specialisten in zijn deel van het schema zitten. We gokken 3/10 op de outright odd tegen 1.90 bij Bwin.