Value Betting

Een weddenschap plaatsen kan iedereen maar Value Betting is een andere manier van gokken op sport en dat gaan we in dit artikel bespreken. Want wat is Value Betting nou precies en hoe kan je het onder de knie krijgen? Hoe spot je een mogelijke value bet en is dat vervolgens altijd een winnende weddenschap? Allemaal vragen waar we op in zullen gaan tijdens dit Value Betting artikel op gokken op sport.

Wat is Value Betting?

We beginnen met de simpele vraag wat value betting nou precies is. Het antwoord is gemakkelijker te zeggen dan het uit te leggen. Een Value Bet is een weddenschap waar je verwacht dat je meer waarde kunt krijgen dan je in eerste instantie zou verwachten. Als speler probeer je een voordeel (edge) te hebben op de bookmaker of andere speler wanneer je op de exchange markt zit. Maar hoe krijg je nu dat voordeel te pakken?

Alleen maar statistieken doornemen als aantal wedstrijden ongeslagen, hoe doet de ploeg het in thuis duels, wat is de vorm van de tegenstander, etc is niet meer genoeg. Al deze statistieken zijn al bekend bij de bookmakers en zij passen daar hun odds op aan. Daarmee verras je ze niet en behaal je geen edge.

Het geheim van het behalen van edge is je specialiseren op een bepaalde sport, competitie of zelfs ploeg en daar alle in en outs van weten. Dat wil dus zeggen wedstrijden kijken van de betreffende sport, competitie of ploeg. En door het bekijken van deze wedstrijden een beeld vormen wat je verwacht van een team of speler. Want een elftal kan bijvoorbeeld wel drie wedstrijden op rij hebben gewonnen, maar hoe komt de overwinning tot stand? Dat is veel belangrijker dan de uitslag zelf. Gaat dat gepaard met dominant voetbal en het creëren van kans op kans, dan is de kans vrij groot dat dit team de vorm behoud en de volgende wedstrijd weer de favoriet is. Maar zijn de drie gewonnen wedstrijden met hangen en wurgen over de streep getrokken, zijn er weinig kansen gecreëerd en was de tegenstander misschien zelfs wel de betere ploeg? Dan zullen de statistieken zeggen dat de ploeg in goede vorm is, maar eigenlijk is dat dus niet zo. En dat is het moment dat je moet gaan kijken voor Value Betting.

Wanneer doe je Value Betting?

Value Betting kan met verschillende soorten weddenschappen dus je hoeft niet altijd de 1X2 weddenschap te gebruiken maar je kan ook risico afdekken met een Asian Handicap variant. Wanneer is nu het beste moment om een Value Bet te plaatsen? Op een gegeven moment moeten de bookmakers de komende wedstrijden aanbieden. Voor alle grote voetbalcompetities staan de wedstrijden van de komende twee speelronden gegeven bij de bookmakers. Als er een speelronde op zit dan duurt het ongeveer twee a drie dagen voordat een bookmaker met nieuwe odds komt voor speelronde van twee weken later.

Er moet iemand de eerste zijn met het publiceren van deze odds en dat zijn vaak de Aziatische bookmakers, omdat daar de dag ook eerder begint dan in Europa en de Verenigde Staten. De Europese bookmakers spieken de odds van de Aziatische bookmakers af en passen deze aan volgens de odds compilers die ze in dienst hebben. Odds Compilers zijn mensen die gespecialiseerd zijn in het vaststellen van odds voor bookmakers. Het doel van de odds compilers in dienst van de bookmakers is het voorkomen dat er Value Betting mogelijk is voor spelers. Zij houden de markt voor een bepaalde sport of competitie constant in de gaten en passen deze aan als er verschuivingen zijn. Dat kan zijn wanneer en een belangrijke speler afhaakt met een blessure maar ook als er veel geld wordt ingezet op een van de teams.

Is Value Betting winstgevend?

Het is dinsdagochtend en je ziet dat een voetbalteam A een odd heeft van 1.91 om thuis te winnen tegen voetbalteam B. Deze odd is in jouw ogen te hoog. Je had verwacht dat de odd zo rond de 1.70 zou zitten. Je hebt beide teams de laatste vier kier zien spelen. Er zijn geen onverwachte blessures gemeld of bepalende spelers geschorst. Je besluit om in te zetten tegen een odd van 1.91. Gedurende de week zakt de odd al naar 1.80 en één uur voor de aftrap is de odd gezakt naar 1.67. Je had het goed en Value Betting toegepast waardoor je 0.24 meer hebt dan een andere speler die een half uur voor de wedstrijd op hetzelfde team inzet.

Wil dit nou zeggen dat voetbalteam A ook daadwerkelijk wint? Nee, dat niet. De wedstrijd moet altijd nog gespeeld worden en persoonlijke fouten van spelers zijn factoren waar je bijna geen rekening mee kunt houden. Dus het is absoluut geen garantie dat je met Value Betting de garantie op een winnende weddenschap hebt, maar op de lange termijn zou het gokken op sport hierdoor wel winstgevend moeten zijn.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker