Uruguay

De AUF (Asociacion Uruguaya de Futbol is opgericht in 1900 en is sinds 1923 lid van de FIFA. In 1916 is het lid geworden van de CONMEBOL federatie. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond van Uruguay is gevestigd in de hoofdstad Montevideo. Naast twee WK titels in 1930 en 1950 heeft het land ook vele successen gekend in de Copa America. Het land pakte 15 keer de eindzege van het continentale toernooi. De huidige trainer is Oscar Tabarez en hij mag de kleuren van Uruguay verdedigen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Uruguay WK voetbal 2018

In de kwalificatiereeks van de CONMEBOL zijn alle landen samengevoegd tot één poule en het is daarmee de zwaarste manier van kwalificeren voor een WK. Uruguay eindigde op tien punten WK voetbal 2018 Uruguayachter groepswinnaar Brazilië maar had het minder zwaar dan andere landen om zich te kwalificeren. Met uiteindelijk drie punten op Argentinië en vier punten op Colombia was het één speelronde voor het einde al zeker van deelname aan het WK voetbal 2018 in Rusland.

Voorgaande WK’s

In Uruguay begon het allemaal als we het over WK voetbal hebben. In dat land werd het eerste toernooi georganiseerd in 1930 en het gastland pakte meteen de titel. Uruguay is dus de eerste wereldkampioen ooit en zou dat in 1950 nog eens worden toen het Brazilië in het Maracana versloeg. Het doet nu voor de dertiende keer mee aan een mondiale eindronde en dat is voor zo’n klein land een goede prestatie.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Martín Silva, Martín Campaña, Maxi Pereira, Diego Godín, José María Giménez, Gastón Silva, Mauricio Lemos, Guillermo Varela, Cristian Rodríguez, Álvaro González, Nicolás Lodeiro, Carlos Sánchez, Matías Vecino, Giorgian De Arrascaeta, Nahitan Nández, Federico Valverde, Rodrigo Bentancur, Edinson Cavani, Cristhian Stuani, Jonathan Urretaviscaya, Maximiliano Gómez, Gastón Pereiro en Luis Suárez.

Sterspeler

Na het stoppen van Forlan gaat het tussen Suarez of Cavani als het gaat om de sterspeler van het elftal. Beide spelen in een elftal (Barcelona en PSG) waar er een nog grotere speler actief is en daardoor alle aandacht weg pakt (Messi en Neymar). Toch kiezen we voor Suarez met name omdat hij vanuit het niets een kans kan creëren. De oud speler van FC Groningen en Ajax laat al jaren zien dat het geen speeltuin voetballer meer is.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker