UK Open Darts 2018 voorbeschouwing

Komend weekend staat de FA Cup of darts op het programma in de vorm van UK Open Darts 2018. Een format waarin na elke ronde er een willekeurige loting is waardoor geplaatste spelers elkaar al in de tweede ronde kunnen treffen. Vorig jaar moest Van Gerwen zich afmelden voor dit toernooi vanwege een blessure. Uiteindelijk pakte Wright zijn eerste grote toernooizege op TV. De jaren daarvoor wist Van Gerwen twee keer op rij te winnen. Pakt hij voor de derde keer de titel in Minehead? Wij van gokken op sport geven naast tips om te gokken op tennis ook tips om te gokken op UK Open Darts 2018.

UK Open Darts 2018 format

Het toernooi bestaat uit 128 spelers die zich via de UK Open qualifiers hebben geplaatst plus nog een aantal amateur speler die zich via kwalificatietoernooien over het hele Verenigd Koninkrijk hebben geplaatst. De 32 amateur speler komen meteen in de eerste ronde in actie in een best of 11 legs (first to 6 legs) format. De 96 professionele spelers zijn ingedeeld in drie groepen van 32 naar aanleiding van de resultaten uit de UK Open kwalificatietoernooien. Op deze lijst van 96 spelers moeten de nummer 65 tot en met 96 eveneens in de eerste ronde in actie komen.

Na de eerste ronde gaan er dus 32 spelers door en nu stromen de nummer 33 tot en met 65 van de UK Open Darts 2018 kwalificatielijst in. Ook in de tweede ronde gaat het om een best of 11 legs (first to 6 legs) format.

Pas na de tweede ronde komen de meeste grote spelers in actie want dan stromen de nummer 1 tot en met 32 van de UK Open Darts 2018 kwalificatielijst in. Deze ronde is meteen een best of 19 legs (first to 10 legs) format en wordt op vrijdagavond gespeeld. Na de tweede ronde komt er dus een open loting om te bepalen wie er tegen wie speelt in de derde ronde.

Op zaterdag staan de vierde en vijfde ronde gepland en gaan beide over een best of 19 legs (first to 10 legs) format. Op zondag staan de kwartfinale, halve finale en de finale op het programma. Vanaf de halve finale is het format een best of 21 legs (first to 11 legs) format.

UK Open Darts 2018 prijzengeld

Vanaf de derde ronde vallen de spelers pas in de prijzen. Mocht je de derde ronde verliezen dan krijg je £1.750 mee naar huis. Verliezers in de vierde ronde krijgen £3.500. Mocht de vijfde ronde het eindstation zijn dan krijg je £6.500 op je bankrekening bijgeschreven. De kwartfinale bereiken levert £11.500 op en wanneer de halve finale het eindstation is dan krijg je £17.500. Als je in de finale staat krijg je minimaal £35.000 en de winnaar van het UK Open Darts 2017 krijgt een cheque van £70.000.

UK Open Darts 2018 favorieten

Eigenlijk is iedereen wel van de partij op dit toernooi maar de uitzondering op de regel is Suljovic. Hij speelde niet tijdens één van de zes UK Open Darts 2018 kwalificatietoernooien en hoeft daardoor niet vanuit de Premier League door te reizen naar Minehead. De open loting maakt dit toernooi bijzonder en extra leuk. Voor Van Gerwen is dit een toernooi wat hem op het lijf is geschreven. Hij heeft geen angst om meteen tegen een goede speler te moeten spelen en heeft geen wedstrijden nodig om in het toernooi te komen. Cross komt de laatste weken weer in vorm en kan een serieuze bedreiging zijn voor Van Gerwen. Toch is het leg format in het voordeel van Van Gerwen en gokken we dat hij zijn derde UK Open Darts wint.

Gokken op UK Open Darts 2018 doen we met 3/10 units op de zege voor Van Gerwen tegen een odd van 1.85 bij bookmaker Kroon.

Zelf gokken op UK Open Darts 2018? Andere goede bookmakers staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de aantrekkelijke welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!