UK Open Darts 2017 voorbeschouwing

In het weekend van 3 tot en met 5 maart staat het UK Open Darts 2017 op het programma in Minehead. Grote afwezige is vijfvoudig winnaar Phil Taylor, hij speelde de kwalificatie toernooien niet en is daarmee niet geplaatst voor het toernooi. Dat geldt ook voor Mensur Suljovic. Vorig jaar wist Michael van Gerwen de finale met 11-4 te winnen van Peter Wright. Het was de tweede keer op rij dat MvG het UK Open wist te winnen. Zal het hem voor de derde keer op rij lukken? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op het UK Open Darts 2017. *Michael van Gerwen heeft definitief afgezegd voor het UK Open Darts 2017 ivm een rugblessure. Onze weddenschap zal een void worden en de inzet krijgen we terug*

UK Open Darts 2017

Er zullen 128 darters deelnemen aan dit grote toernooi in het Butlins Minehead Resort dat op vrijdag 3 Maart begint. Alle toppers met uitzondering van Taylor en Suljovic doen mee. Taylor haalde vorig jaar nog de halve finale en verloor daarin tegen Van Gerwen. Hij is aan het afbouwen en daarbij hoort ook het niet spelen van de UK Open kwalificatietoernooien. Speel je deze niet, UK Open Dartsdan heb je geen plaats afgedwongen in het deelnemersveld van het UK Open Darts 2017. Suljovic heeft de kwalificatietoernooien niet gespeeld vanwege familieomstandigheden.

Deelnemers
De 128 deelnemers zijn gerankt op basis van de zes UK Open kwalificatiewedstrijden. Peter Wright won drie van de zes toernooien en heeft daardoor het meeste prijzengeld te pakken. Hij is als lijstaanvoerder natuurlijk gekwalificeerd en dat gaat door tot speler 96 op de UK Order of Merit. De overige 32 spelers komen de Rileys kwalificatietoernooien, dat zijn toernooien georganiseerd over het hele land voor amateurs.

De spelers uit de UK Open Order of Merit op de plaatsen 65-96 en de 32 spelers uit het Rileys kwalificatietoernooi komen in actie in de eerste ronde. In de tweede ronde mogen de winnaars het van de eerste opnemen tegen de spelers uit de UK Open Order of Merit 33-64. De top 32 van de UK Open Order of Merit komt pas in actie bij de derde ronde. Daar zien we ook de bekende spelers terug en om de overzicht te geven zetten we alle top 32 spelers van de UK Open Order of Merit op een rijtje.

Top 32 UK Open Order of Merit: Peter Wright, Simon Whitlock, Michael van Gerwen, Gary Anderson, Michael Smith, James Wade, Ian White, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld, Mervyn King, Steve Beaton, Dave Chisnall, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Rob Cross, Gerwyn Price, Darren Webster, Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts, Alan Norris, Brendan Dolan, John Henderson, Kyle Anderson, Kevin Painter, Cristo Reyes, Christian Kist, Chris Quantock, Chris Dobey, Ricky Evans, Joe Cullen, Mick Todd, Ryan Searle.

Format
Het toernooi gaat over een best of legs principe. De eerste en tweede ronde gaan over een best of 11 legs (first to 6). De derde, vierde, vijfde en kwartfinale wedstrijden gaat volgens een best of 19 (first to 10). De halve finale en finale gaan over een best of 21 legs (first to 11) format. Vorig jaar gingen de derde, vierde en vijfde ronde over een best of 17 (first to 9), en de halve finale over een best of 19 (first to 10) format. Dat is dit jaar dus anders.

Er zal in het begin van het toernooi op 8 banen worden gespeeld. Op vrijdag worden de eerste drie ronden afgewerkt. Ronde 1 en 2 in de middag en ronde 3 in de avond. Zaterdagmiddag staat de vierde ronde op het programma en in de avond de vijfde ronde. Op zondag 5 maart worden in de middag de kwartfinales gespeeld. De halve finale en finale worden in de avond afgewerkt.

Prijzengeld
Het prijzengeld van de UK Open Darts 2017 is met £50.000 verhoogd ten opzichte van vorig jaar. Vanaf de derde ronde vallen de spelers pas in de prijzen. Mocht je de derde ronde verliezen dan krijg je £1.750 mee naar huis. Verliezers in de vierde ronde krijgen £3.500. Mocht de vijfde ronde het eindstation zijn dan krijg je £6.500 op je bankrekeningUK Open Darts 2017 bijgeschreven. De kwartfinale bereiken levert £11.500 op en wanneer de halve finale het eindstation is dan krijg je £17.500. Als je in de finale staar krijg je minimaal £35.000 en de winnaar van de finale en het UK Open Darts 2017 krijgt een cheque van £70.000. Dat is in vergelijking met vorig jaar £10.000 meer voor de winnaar.

Favorieten
Natuurlijk is Michael van Gerwen de grote favoriet voor dit toernooi. Hij had even een wat mindere fase in de eerste drie kwalificatietoernooien van het UK Open Darts 2017, en in de eerste speeldag van de Premier League Darts. Maar je moet het ook maar steeds op kunnen brengen om zeker in de kleinere vloertoernooien goed en geconcentreerd te spelen. Hij weet in principe dat een goede klassering voor het UK Open Darts 2017 er al in zit wanneer je één van de zes kwalificatietoernooien wint, en dat heeft hij gedaan. Hij zal voor dit toernooi weer optimaal gemotiveerd zijn en in de afgelopen speelronden van de premier league zien we weer een uitstekend niveau van hem. We gokken daarom 3/10 units dat Michael van Gerwen het UK Open Darts 2017 zal winnen tegen een odd van 1.57 bij bookmaker 888 Sport.

Andere goede bookmakers om te gokken op UK Open Darts 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je dan gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!