Tunesië

De FTF (Federation Tunisienne de Football) is opgericht in 1957 en is sinds 1960 lid van de FIFA en de CAF confederatie. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond is gevestigd in Tunis. Tunesië is geen vaste klant op het WK of grootwinnaar tijdens de Afrika Cup. Het won de Afrika Cup maar één keer (2004) en daarnaast heeft het geen enkele prijs weten te winnen. Oud speler Nabil Maaloul is de bondscoach van Tunesië en mag laten zien wat zijn selectie kan op het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Tunesië WK voetbal 2018

In de tweede fase van de CAF kwalificaties wist Tunesië af te rekenen met Mauritanië waardoor het naar de groepsfase ging. Daarin kwam het in een groep met onder andere D.R. Conga en Libië. WK voetbal 2018 TunesiëUiteindelijk wist Tunesië met één punt verschil de groep te winnen waardoor het voor de vijfde keer deel zal nemen aan een mondiale eindronde.

Voorgaande WK’s

Het eerste WK voor Tunesië was in 1978 in Argentinië waar het de eerste ronde niet door kwam. Daarna duurde het tot 1998 voordat Tunesië weer eens op een WK te zien was en het zou zich drie keer op rij plaatsen. De afgelopen twee edities kwam het niet door de kwalificaties heen. Nog nooit kwam Tunesië door de eerste ronde van een WK heen.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Aymen Mathlouthi, Moez Ben Cherifia, Farouk Ben Mustapha, Ali Maâloul, Syam Ben Youssef, Hamza Mathlouthi, Khalil Chemmam, Hamdi Nagguez, Yassine Meriah, Rami Bedoui, Oussama Haddadi, Dylan Bronn, Ferjani Sassi, Wahbi Khazri, Mohamed Amine Ben Amor, Mohamed Ali Moncer, Karim Aouadhi, Ghailene Chaalali, Aymen Trabelsi, Bassem Srarfi, Youssef Msakni, Fakhreddine Ben Youssef, Taha Yassine Khenissi, Naïm Sliti, Yoann Touzghar en Anice Badri.

Sterspeler

Heel veel spelers uit de selectie van Tunesië zijn actief in eigen land waardoor we geen goed beeld hebben van de kwaliteiten van dit team. Enkele spelers zijn actief in Frankrijk of in het Midden-Oosten. Als we kijken naar de statistieken steekt Youssef Msakni er wat ons betreft uit omdat hij op relatief jonge leeftijd bijna de meeste interlands heeft. De meeste spelers in deze selectie midden twintig waardoor we deze generatie wel eens vaker terug kunnen zien en niet alleen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker