Total Goals

Een zeer populaire weddenschap binnen gokken op sport is de Total Goals weddenschap. Met deze weddenschap geef je aan wat je verwachtingen zijn omtrent het aantal gescoorde goals. Natuurlijk is deze weddenschap ook toe te passen op andere sporten dan alleen voetbal. Bij een basketbal wedstrijd kan je wedden hoeveel punten er worden gescoord en tijdens een tennis wedstrijd kan je inzetten op de hoeveelheid games of sets er worden gespeeld. Maar in dit geval bespreken we de voetbal variant met het aantal gescoorde doelpunten.

Gokken op een total goals weddenschap gaat vaak gepaard met een ‘line’ gemaakt door de bookmakers. Vaak is de gangbare line 2,5 goals, maar als Total Goalser twee veel scorende ploegen tegenover elkaar staan dan verschuift de lijn naar 3,5 goals. Dit is de basis lijn maar je kan als wedder zelf bepalen op welke lijn je uiteindelijk inzet. Het mag duidelijk zijn dat de odd van de 0,5 lijn vele malen lager zal zijn dan de 2,5 lijn omdat de kans dat er één goal valt nu eenmaal vele malen groter is dan dat er drie doelpunten vallen.

Door in te zetten op de Over lijn geef je aan dat je Meer Dan een bepaald aantal doelpunten verwacht. Zo speel je de Over 2,5 goals lijn als je verwacht dat er drie of meer doelpunten vallen tijdens een wedstrijd. Je kan er ook voor kiezen om de Under te spelen. In dat geval verwacht je minder goals dan de gestelde lijn. Gokken op de Under lijn kan rendabel zijn als je verwacht dat beide teams verdedigend spelen of bepaalde aanvallers niet worden opgesteld.

Wanneer je kiest voor de ‘halve’ lijn, de 0,5 / 1,5 / 2,5 / etc dan win of verlies je de weddenschap. Mocht je kiezen voor de ‘hele’ lijn dan bestaat er de mogelijkheid dat je als speler je inzet terug krijgt. Stel dat je bijvoorbeeld inzet op de Over 3 goals lijn en tijdens de wedstrijd worden drie doelpunten gemaakt, dan win of verlies je niet maar krijg je de inzet terug.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker