Soorten weddenschappen

Als het om gokken op sport gaat is het van belang de verschillende soorten weddenschappen door te nemen. Er zijn legio soorten weddenschappen waar tegenwoordig op kan worden ingezet. Niet alleen de standaard 1X2 weddenschap maar ook het totaal aantal doelpunten, welke speler scoort er, hoeveel corners gaan er vallen, etc. Wij van gokken op sport bespreken de soorten weddenschappen en helpen je zo de beste keuze te maken bij het plaatsen van een weddenschap.

1X2
De bekendste manier om een gokje te wagen, zoals we dat van oudsher bij de toto kennen, is het gokken op de uitkomst.  Voorspel of de thuisploeg (1) wint, de uitploeg (2) wint of dat de wedstrijd als eindstand een gelijkspel (X) heeft. Lees hier hoe je de 1X2 weddenschap kunt gebruiken bij het gokken op sport.

Total Goals
Voorspel of de wedstrijd meer of minder een bepaalde score zal eindigen. In het voetbal is de over/under 2,5 doelpunten een veel voorkomende line. Maar ook over/under een bepaald aantal games (Tennis), punten (Basketbal) of gefinishte coureurs (Formule1) zijn tegenwoordig speelbaar bij de verschillende bookmakers. De Over/Under kan voor een team zijn zoals bijvoorbeeld een basketbalploeg, maar de Over/Under kan ook beschikbaar zijn voor een bepaalde speler uit een basketbalteam. Voldoende inzetmogelijkheden wat betreft de Over/Under dus en hier staat aangegeven hoe je het beste gebruik maakt van de Total Goals weddenschap

Correct score
Wil je tijdens gokken op sport een echte klapper maken dan moet je de Correct Score goed voorspellen van een wedstrijd. Dit is een soort weddenschap waar je hoge odds krijgt. Natuurlijk is het moeilijk om de juiste uitslag te voorspellen, maar je kan er wel degelijk een voordeel uit halen. Hoe je dat doet lees je hier.

To Score
Hier voorspel je of een bepaalde speler een doelpunt weet te maken of niet. Er zijn meerdere mogelijkheden bij het soort weddenschap van To Score Zo kun je ook inzetten of een bepaalde speler niet één keer, maar ook twee of zelfs drie keer scoort. Plus de mogelijkheid om in te zetten welke speler er het eerste of laatste doelpunt maakt. Er zijn dus mogelijkheden genoeg maar er zit ook een addertje onder het gras bij bepaalde bookmakers. Lees hier wat dat is en hoe je het beste de To Score weddenschap kunt gebruiken bij het gokken op sport.

Asian Handicap
De manier van gokken op sport in Azië. Bepaal vooraf op welke lijn je gaat gokken bij een bepaalde wedstrijd. De lijn (of line) met Asian Handicap is per kwart (0.25) te bepalen. De uiteindelijk + of – zal bepalen of je de gekozen Asian Handicap line van de eindstand moet optellen of aftrekken. Kies je bijvoorbeeld de +0.5 voor Team A en is het eindresultaat van de wedstrijd 1-1. Dan tel je 0.5 op en kom je op 1.5 – 1. Wat wil zeggen dat je een winnende weddenschap hebt geplaatst. Dit is een simpel voorbeeld maar hier geven we uitgebreid uitleg over de lijnen binnen de Asian Handicap en hoe je als speler dit type weddenschap optimaal kan gebruiken.

European Handicap
Naast Asian Handicap heeft elke bookmaker als type weddenschap ook de European Handicap. Een variant op de uit Azie afkomstige handicap, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Wij van gokken op sport geven hier aan wat het verschil is en waar je op moet letten bij dit type weddenschap.

Draw No Bet
Met dit type weddenschap is een gelijkspel uitgesloten. Je kiest ervoor om het risico van het gelijkspel weg te nemen. De odd voor een thuis- of uitzege zal wel lager zijn dan bij de normale 1X2 gokken op gele kaartweddenschap, maar mocht de wedstrijden eindigen in een gelijkspel krijg je de inleg terug. Lees hier hoe je het beste de Draw No Bet weddenschap kunt gebruiken tijdens het gokken op sport.

Kaarten (Cards)
Er zijn verschillende soorten weddenschappen te plaatsen met de Kaarten (Cards) optie. Geeft aan hoeveel kaarten er in totaal vallen tijdens een wedstrijd. Maar dat kan ook per team en zelfs per speler. Hier lees je alle mogelijkheden voor deze weddenschap op een rijtje plus wat handige tips om rekening mee te houden.

Corner Bet
Gokken op sport met behulp van de Corner Bet in het voetbal is steeds populairder aan het worden. Kies hoeveel corners er in totaal vallen of per team. Waar moet je dan precies op letten en waarom zou je hier aan beginnen? Dat lees je hier waar we verder ingaan op de Corner Bet en de mogelijkheden daarvan.

Dubbele kans
Plaats een weddenschap met een dubbele kans (double chance). Gok of de wedstrijd zal eindigen in 1X (thuiswinst of gelijkspel), X2 (gelijkspel of uitwinst) of 12 (thuis- of uitwinst). Lees hier hoe je het beste de Dubbele Kans weddenschap kunt gebruiken tijdens het gokken op sport.

Both Teams To Score (BTTS)
Tijdens gokken op sport maakt het soms niet uit hoeveel teams scoren als ze beide maar scoren. De Both Teams To Score weddenschap is zo’n type weddenschap waar het niet uit maakt hoeveel beide teams scoren en wie er uiteindelijk de wedstrijd wint. Natuurlijk kun je ook inzetten dat één van beide teams niet scoort. Kortom, lees hier alle mogelijke opties van dit type weddenschap en hoe te gebruiken tijdens gokken op sport.

Half Time
De Half Time weddenschap is een optie voor tijdens het gokken op sport te verlooptijd van een weddenschap in te korten en daardoor weer sneller over je geld te kunnen beschikken. Je weddenschap zal bij de rust al verwerkt worden en niet bij het einde van de wedstrijd. Welke verschillende mogelijkheden er zijn voor de Half Time weddenschappen bespreken we hier.

Half Time / Full Time (HT/FT)
Wat is het resultaat bij rust en wat is het eindresultaat. Is het bij rust gelijk en wint uiteindelijk het thuisteam de wedstrijd gaat het om een X1. Er zijn dus verschillende combinaties mogelijk zoals 1X (bij rust leidt thuisploeg en eindresultaat is gelijkspel), 2X (uitploeg leidt bij rust en eindresultaat is een gelijkspel), XX (is het bij de rust een gelijkspel en is het eindresultaat ook een gelijkspel). Zo zijn er dus vele combinaties mogelijk en je leest hier waar je op moet letten bij dit soort weddenschap.

Minutes
Het zorgen voor nog meer soorten weddenschappen is een prioriteit geworden voor veel bookmakers zodat spelers die gokken op sport niet naar een andere bookmaker hoeven. Wij als gokken op sport kijken vooral naar de prijs van de odds en maken daarna pas een keuze bij welke bookmaker we gaan inzetten. De Minutes weddenschap is een soort weddenschap wat een goed voorbeeld is als het gaat om uitbreiding van meerdere soorten weddenschappen. Voorbeelden en tips hierover zijn hier te vinden.

Diverse
Naast alle bovengenoemde mogelijkheden om op een wedstrijd te gokken zijn er nog vele andere mogelijkheden. Wie scoort bijvoorbeeld het eerste doelpunt of wordt er helemaal niet gescoord? Wint de thuisploeg zonder tegengoal, of scoort een bepaald team in iedere helft. Er zijn dus naast de veel voorkomende weddenschappen ook een aantal mogelijkheden om op speciale events te gokken. Deze zijn per bookmaker afhankelijk, sommige bieden deze gokmogelijkheden niet en andere juist weer wel.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker