Super Bowl 51 voorbeschouwing

In de nacht van zondag 5 februari op maandag 6 februari om 00:30 Nederlandse tijd gaat Super Bowl 51 Falcons – Patroits van start in Houston (Texas). Het beste team van de National Football Conference (Atlanta Falcons) neemt het op tegen het beste team uit de American Football Conference (New England Patriots). Wie volgt de huidige kampioen Denver Broncos op? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op Super Bowl 51 Falcons – Patroits.

Atlanta Falcons
De Atlanta Falcons onder leiding van quarterback Ryan was niet de beste ploeg tijdens het reguliere seizoen met een record van 11 gewonnen en 5 verloren wedstrijden. Dat waren de Dallas Cowboys (13-3) maar zij verloren in de halve finale van de NFC championship van de Green Bay Packers. De Atlanta Falcons hadden vervolgens geen kind aan Super Bowl 51de Green Bay Packers. In de finale van het NFC championship wonnen de Falcons met 44-21. In de rust stond het al 24-0 voor de Falcons en dat kwam mede door een gemiste field goal van de Packers en onnodig balverlies ver op de helft van de tegenstander. Daardoor konden de Packers aanvallend niet de aansluiting behouden en het had uiteindelijk ook geen antwoord op het aanvallende spel van Ryan en de Falcons.

New England Patriots
De New England Patriots waren wel het beste team van de conference (AFC) waarin ze actief zijn met 14 gewonnen wedstrijden en maar 2 nederlagen. De twee nederlagen van de ploeg waren in het eigen Gilette stadion tegen de Bills (0-16) en Seahawks (24-31), Daarbij moet worden gezegd dat Brady de wedstrijd tegen de Bills niet speelde vanwege een schorsing. Onder leiding van quaterback Brady verloor de ploeg nog maar 1 wedstrijd op weg naar de Super Bowl. In de halve finale en finale om de conference titel won het makkelijk van de Texans (34-16) en Steelers (36-17). Omdat de ploeg het beste was gerankt mocht het beide wedstrijd thuis spelen.

Matt Ryan vs Tom Brady
Voor Atlanta Falcons quaterback (spelverdeler) Ryan is het de eerste keer dat hij in de Super Bowl staat. Vorig jaar verloren de Falcons de finale van de conference door een 16-0 voorsprong in de rust tegen de 49ers weg te geven. Ditmaal tegen de Packers lukte het wel om voor de Super Bowl te bereiken. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de Falcons dat de ploeg in de Super Bowl staat, de vorige keer was in 1998 toen de ploeg met 19-34 verloor van de Broncos.

De Super Bowl is voor quarterback Brady bekend terrein. Hij speelde in zijn loopbaan al zes keer eerder in de Super Bowl en won vier maal (2001, 2003, 2004 en 2015). In 2007 en 2011 verloor hij de finale. Hij is drie keer uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de Super Bowl in de jaren 2001, 2003 en 2015. Vorig jaar verloren de Patroits in de finale van de Conference met 18-20 van de latere winnaar Broncos.

Voorspelling
Het grote verschil tussen beide ploegen is de ervaring in de quarterback. Ryan staat voor de eerste keer in de Super Bowl terwijl Brady bakken met ervaring heeft in het spelen van de finale van het NFL seizoen. De vraag is of Ryan met deze enorme druk om zal gaan. De Super Bowl is het grootste eendaagse sportevenement ter wereld met vorig jaar ongeveer 188 miljoen kijkers wereldwijd. Wij verwachten dat de ervaring van Brady doorslaggevend zal zijn. Vorig jaar tijdens Super Bowl 50 voorspelde we ook dat ervaring de doorslag zou geven en dat is uiteindelijk ook gebleken. We gokken 4/10 units op een overwinning van Patriots tegen een odd van 1.65 bij bookmaker 888 Sport. Dit is de odd inclusief overtime.

Andere goede bookmakers om te gokken op Super Bowl 51 Falcons – Patroits staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!