Snooker Masters 2021 voorbeschouwing

Op 10 januari gaat het Snooker Masters 2021 toernooi van start in de Marshall Arena waar Stuart Bingham zijn titel mag verdedigen. Vorig jaar wist Bingham in een verrassende finale met 10-8 te winnen van Carter. Vanwege het Covid-19 virus wordt het toernooi niet in Alexandra Palace, wat we kennen van het WK darten, gehouden maar in de vertrouwde Marshall Arena in Milton Keynes. In deze zaal hebben de snooker spelers zowat alle toernooien van dit jaar seizoen afgewerkt. Snooker Masters 2021 is het tweede toernooi in de Triple Crown reeks toernooien. Robertson won het UK Championship en het WK staat nog op de rol later dit seizoen. Pakt Robertson zijn tweede Triple Crown zege dit seizoen of krijgen we opnieuw een verrassende finale? Wij van gokken op sport geven naast tips op Eredivisie voetbal en Darts ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op sport.

Snooker Masters 2021 format & prijzengeld

Zestien spelers zijn actief op dit toernooi en omdat het geen ranking event is krijgen we een andere plaatsing dan normaal. Bingham staat namelijk als winnaar van vorig jaar als eerste geplaatst in het bracket. Omdat er maar zestien spelers actief zijn hoef je als speler ‘maar’ vier wedstrijden te winnen om uiteindelijk het Snooker Masters 2021 te winnen. De eerste ronde, kwartfinale en halve finale wedstrijden gaan over een best of 11 (first to 6) format. De finale gaat over een best of 19 (first to 10) format.

Het prijzengeld van de Snooker Masters 2021 is hetzelfde als vorig jaar. De totale prijzenpot bedraagt £725.000. Elke deelnemer krijgt £15.000 en wanneer je de kwartfinale haalt neem je als speler £30.000 in ontvangst. Vanaf de halve finale is het prijzengeld £60.000 en de finalist is verzekerd van £100.000. De winnaar van het Snooker Masters 2021 krijgt aanzienlijk meer met maar liefst £250.000 aan prijzengeld.

Snooker Masters 2021 favorieten

Een verrassing van Bingham net als afgelopen jaar zien we niet gebeuren. Er zijn op dit moment te veel andere spelers goed in vorm. Trump won het World Grand Prix, het laatste toernooi voordat er een break kwam op weg naar dit volgende grote toernooi. Daarvoor speelde Selby een goede finale in het laatste toernooi in het Home Series door met 9-3 het Scottish Open te winnen tegen O’Sullivan. Robertson speelde een geweldig in het UK Championship en met name in de hele spannende finale waarin hij met 10-9 won van Trump. Dat Selby het Scottish Open wist te winnen was voor ons wel een verrassing want zijn vorm was tot op dat moment niet best. Als we naar het schema kijken zitten Trump en O’Sullivan in het onderste gedeelte en Robertson en Selby in het bovenste gedeelte. Trump krijgt van de bookmaker een te lage odd in onze ogen. Daar valt geen value te behalen. Daarom gaan we voor Robertson die in het makkelijkste helft zit van het schema en gezien zijn winst in het UK Championshop vol vertrouwen aan de Snooker Masters 2021 zal starten.

Gokken op Snooker Masters 2021 doen we met 1/10 unit op Robertson tegen een odd van 5.50 bij bookmaker Lucky Sports.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker