Servië

De FFSI (Fudbalski savez Srbije) is opgericht in 1919 en is sinds 1923 lid van de FIFA. Dat was nog in de tijd dat Joegoslavië bestond en deze licentie heeft Servië later overgenomen. Sinds de oprichting van de UEFA 1954 is het land lid van de Europese confederatie. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond is gevestigd in de hoofdstad Belgrado. In de tijd dat Joegoslavie bestond was dit altijd een geduchte tegenstander op eindtoernooien. Zo eindigde het onder andere op een tweede plaats tijdens de EK’s in 1960 en 1968. Oud speler Mladan Krstajic is bondscoach van Servië en mag het land coachen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Servië WK voetbal 2018

Tijdens de kwalificatiereeks van de UEFA kwam Servië in groep D met onder andere Ierland, Wales en Oostenrijk. Tijdens de laatste speelronde wist Servië de winst in de groep veilig te stellen WK voetbal 2018 Serviëdoor in eigen huis Georgië met 1-0 te verslaan. Het land verloor maar één wedstrijd tijdens de kwalificaties en dat was uit bij Oostenrijk waar het met 3-2 verloor.

Voorgaande WK’s

Servië maakte zijn debuut op het WK tijdens het aller eerste WK in 1930, onder de toenmalige vlag Koninkrijk van Joegoslavië. Tijdens dat WK eindigde het als vierde en dat is nog altijd het beste resultaat op een mondiale eindronde. Tijdens het WK in 1962 behaalde het ook de vierde plaats. Tijdens het WK in Brazilië was het land niet gekwalificeerd. Tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland zal het land voor de twaalfde keer aanwezig zijn op een WK.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Ivan Obradović, Jagoš Vuković, Miloš Veljković, Miloš Simonović, Nikola Aksentijević, Aleksandar Filipović, Adem Ljajić, Nemanja Gudelj, Andrija Živković, Dušan Tadić, Mijat Gaćinović, Marko Grujić, Nenad Krstičić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Radonjić, Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović, Đorđe Ivanović, Zoran Tošić en Filip Kostić

Sterspeler

Tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland zal hij 34 jaar zijn maar nog altijd is hij verdedigend een uitstekende speler met ontzettend veel ervaring. We kennen hem natuurlijk vooral uit zijn periode bij Chelsea waar hij vaste waarde was in de verdediging. Hij speelde 261 duels voor de Londense club en won er onder andere de Champions League. Tegenwoordig speelt hij bij Zenit St. Petersburg en lijkt hij te zijn begonnen met afbouwen. Toch zal hij nog alles willen geven om zijn land zo ver mogelijk te laten komen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker