Saudi-Arabië

De SAFF (Saudi Arabian Football Federation) is in 1956 opgericht en maakt ook sinds dat jaar deel uit van de FIFA. In 1972 is het lid geworden van de AFC confederatie. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond is gevestigd in de hoofdstad Riyad. Bert van Marwijk wist dit land naar het WK te loodsen maar kon er daarna niet uitkomen met de nationale bond over een nieuw contract. De Argentijn Pizzi mag Saudi-Arabië nu leiden tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland nadat Bauza alweer op straat was gezet.

Kwalificatie Saudi-Arabië WK voetbal 2018

In de tweede fase van de AFC kwalificaties had Saudi-Arabië geen moeite om de groep te winnen en daarmee door te gaan naar de laatste groepsfase. In de laatste fase kwam het in een groep WK voetbal 2018 Saudi-Arabiëmet onder andere Japan en Australië terecht. Op de laatste speeldag wist Saudi-Arabië zich te plaatsen door het al geplaatste Japan met 1-0 in eigen huis te verslaan. Hierdoor had het evenveel punten als Australië maar een beter doelsaldo waardoor Saudi-Arabië als tweede eindigde.

Voorgaande WK’s

Saudi-Arabië was in 1994 voor het eerst actief op het WK en zat toen met Nederland in de poule. Nederland had alle moeite om Saudi-Arabië te verslaan maar won uiteindelijk wel. Tijdens dat WK behaalde Saudi-Arabië het beste resultaat ooit door de tweede ronde te bereiken. Tot aan 2006 was Saudi-Arabië altijd aanwezig op het WK. De afgelopen twee edities wist het zich niet te kwalificeren. Tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland zal Saudi-Arabië voor de vijfde keer aanwezig zijn op een mondiale eindronde.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Waleed Abdullah, Abdullah Al-Mayouf, Mohammed Al-Owais, Osama Hawsawi, Hassan Muath, Mansoor Al-Harbi, Omar Hawsawi, Yasser Al-Shahrani, Motaz Hawsawi, Saeed Al Mowalad, Mohammed Al-Fatil, Mohammed Al-Breik, Abdurahman Al-Obaid, Mohammed Al-Khabrani, Taisir Al-Jassim, Yahya Al-Shehri, Salman Al-Faraj, Ahmed Al-Fraidi, Abdulmalek Al-Khaibri, Salem Al-Dawsari, Salman Al-Moasher, Waleed Bakshween, Housain Al-Mogahwi, Abdulfattah Asiri, Abdullah Otayf, Nooh Al-Mousa, Ali Al-Zaqaan, Abdulmajeed Al-Sulayhem, Muhannad Assiri, Mukhtar Fallatah en Hazaa Al-Hazaa

Sterspeler

Ongeveer alle spelers uit de selectie van Saudi-Arabië speelt in eigen land. Hierdoor hebben we weinig zicht wat de kwaliteiten zijn van deze selectie, laat staan wie de sterspeler is. Als we uit moeten gaan van de statistieken dan is Osama Hawsawi de belangrijkste man voor dit team. Hij is de aanvoerder op respectabele leeftijd met 129 interlands voor Saudi-Arabië. We verwachten een defensief Saudi-Arabië op het WK voetbal 2018 in Rusland en hij zal deze defensie moeten leiden.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker