Rusland

De Russische voetbal federatie is in 1912 opgericht en is sinds 1954 lid van de UEFA. Weliswaar was het toen lid als de Sovjet-Unie. Het hoofdkwartier van de bond is te vinden in de hoofdstad Moskou. Rusland, en dus voorheen de Sovjet-Unie, is een land dat als vaste klant mag rekenen voor de WK’s. Toch kwam het pas voor het eerst in actie tijdens het WK in 1958. De Russen zijn het gastland en willen natuurlijk een goed figuur slaan. EURO2016 was geen goede generale want de Russen kwamen niet verder dan een gelijkspel en eindige als laatste in de poule. Sloetski moet daardoor het veld ruimen en oud doelman Tsjertsjesov is nu de bondscoach. Rusland is als gastland automatisch als groepshoofd geplaatst.

Kwalificatie Rusland WK voetbal 2018

Het gastland van het WK speelt niet zoals bij het EK mee in een UEFA kwalificatie poule om wedstrijdritme op te doen. Als voorbereiding heeft het vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en heeft het natuurlijk WK voetbal 2018deel mogen nemen aan de Confederations Cup. Daar wist het zich niet te kwalificeren voor de halve finale in een poule met Portugal, Mexico en Nieuw-Zeeland. Het won wel van Nieuw-Zeeland maar de andere twee wedstrijden gingen verloren.

Voorgaande WK’s

Voor 1990 kwam Rusland natuurlijk als de Sovjet-Unie naar de WK’s toe. Het land maakte zijn debuut in 1958 toen het meteen de kwartfinale haalde. Dat zou het in 1962 en 1970 weer halen. Het beste resultaat kwam in 1966 toen het de troostfinale verloor en als vierde eindigde. Na deze goede jaren bleef er niet veel meer over van de rode machine. Mede omdat de Sovjet-Unie uit elkaar viel. De afgelopen vier WK’s waar het aan deelnam eindigde het altijd in de poulefase.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Igor Akinfeev, Oleg Kuzmin, Igor Smolnikov, Sergey Parshivlyuk, Sergei Ignashevich, Ivan Novoseltsev, Alexei Berezutski, Vladimir Granat, Vasili Berezutski, Pavel Mamayev, Igor Denisov Denis Glushakov, Alan Dzagoev, Roman Shirokov, Oleg Shatov, Yuri Zhirkov, Denis Cheryshev, Aleksandr Samedov, Oleg Ivanov, Viktor Fayzulin, Aleksey Ionov, Dmitri Kombarov, Alexander Kokorin en Alexandr Kerzhakov.

Sterspeler

Jury Zhirkov is één van de weinige Russen die het buiten de landsgrenzen goed heeft gedaan. De meeste Russen kunnen maar moeilijk aarden in het buitenland en gaan binnen no time weer terug naar de vaderlandse competitie. Zhirkov speelde in zijn periode bij Chelsea zeer goed en kon moeiteloos mee in het elftal. Na een aantal jaren in Engeland ging hij voor het grote geld naar Anzhi maar toen daar de geldkraan dicht ging verkoos hij om naar Dinamo Moskou te gaan. Tegenwoordig speelt hij bij Zenit en is daar de ervaren man op het middenveld. Met zijn ervaring zou hij de Russen bij de hand kunnen nemen en misschien wel naar de tweede ronde kunnen brengen.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker