Ronde van Vlaanderen 2018 voorbeschouwing

Op zondag 1 april, eerste paasdag, staat voor veel mensen de mooiste klassieker op het programma met de Ronde van Vlaanderen 2018. Vlaanderens Mooiste is het sluitstuk van de kasseiklassiekers in Vlaanderen. We hebben de afgelopen weken al volop koers gezien en we verwachten hetzelfde voor deze koers. Vorig jaar vertrok Gilbert met nog ongeveer 50 kilometer te gaan en wist dit tot aan de finish vol te houden. Wie wint de 102e editie van deze koers? Wij van gokken op sport geven naast tips op Formule1 en Premier League een voorbeschouwing en tips om te gokken op Ronde van Vlaanderen 2018.

Ronde van Vlaanderen 2018 parcours

Het Ronde van Vlaanderen 2018 parcours is in totaal bijna 267 kilometer lang en net als afgelopen jaren zitten de Oude Kwaremont en Patersberg in de finale. In totaal moeten de renners over 18 heuvels en 5 kasseistroken. De start is in Antwerpen en de route is bijna een kopie met die van vorig jaar. Het enige verschil zit hem dat de Eikenberg niet in het parcours is opgenomen maar vervangen is door de Edelare.

De aanloop naar de eerste hindernis is bijna 90 kilometer en dan passeren de renners de eerste kasseistroken. Pas na de eerste bevoorrading, op zo’n 120 kilometer, komen de eerste heuvels van de dag en trappen we af bij de Oude Kwaremont. Dit is een startsein om de eerste schifting te maken want de Kortekeer, Edelare en de Wolvenberg volgen elkaar snel op gevolgd door de kasseistrook van de Holleweg en Haaghoek.

Na 170 kilometer staat de bekende Muur van Geraardsbergen op het programma, die jarenlang in de finale van het parcours was opgenomen. De Kapelmuur volgt snel en moet het peloton nog altijd 95 kilometer afleggen. Er volgt nu een relatief rustig stukje met daarbij de tweede bevoorrading voordat de renners voor de eerste keer over de heuvels van de finale komen. De Pottelberg, Kanarieberg, Oude Kwaremont en Paterberg volgen elkaar op en dat zijn ook de heuvels die de renners in de finale over moeten. Als de renners voor de laatste keer de Paterberg passeren is het nog maar 13 kilometer naar de finish.

Ronde van Vlaanderen 2018

Ronde van Vlaanderen 2018 deelnemers

Uiteraard is de Ronde van Vlaanderen 2018 een World Tour Koers en zijn alle World Tour ploegen aanwezig. De organisatie heeft zeven wildcards uitgereikt aan Intercontinentale ploegen waaronder het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij. Voor een compleet overzicht van alle ploegen en deelnemers verwijzen we naar deze link.

Ronde van Vlaanderen 2018 favorieten

Dat Quickstep Floors een hoofdrol zal spelen in deze koers staat buiten kijf. Met een sterk collectief zijn ze al het hele voorjaar goed aanwezig in de finales. Toch heeft de ploeg moeite om op zondag, wanneer de grotere en langere koersen zijn, te winnen. Lampaert won weliswaar Dwars door Vlaanderen en Terpste won E3 Harelbeke, maar de Omloop het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem gingen niet naar de formatie van Quickstep Floors. Natuurlijk zijn het tegenwoordig allemaal World Tour koersen maar het parcours is toch al snel 50 tot 70 kilometer korter en niet alle grote renners laten het achterste van de tong zien tijdens dit soort koersen.

Tijdens Gent-Wevelgem liet Sagan zien dat hij nog altijd over goede benen beschikt en altijd wat extra’s kan brengen. Van Avermaet heeft het dit seizoen nog niet laten zien. We zien hem wel ferm op kop rijden en er een lap op geven maar dat is vaak in de achtervolgende groep. Tot nu toe is het een moeizaam jaar maar dat kan in één klap allemaal recht worden getrokken. Naesen viel afgelopen woensdag en ook hij is nog niet zo in vorm als vorig jaar. Dat kunnen we trouwens van vele renners zeggen en dat komt ook door de slechte weersomstandigheden waardoor herstel moeizamer verloopt.

Dus kijken we naar de echte grote voor deze Ronde van Vlaanderen 2018. Renners die goed herstellen en veel kunnen hebben. Dan komen we automatisch uit bij Sagan.

Gokken op Ronde van Vlaanderen 2018 doen we met 2/10 units op Sagan to win tegen een odd van 4.00 bij bookmaker Kroon.

Goede bookmakers om te gokken op Ronde van Vlaanderen 2018 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!