Ronde van Lombardije 2017 voorbeschouwing

De koers van de Vallende Bladeren, oftewel de Ronde van Lombardije 2017 staat op zondag 7 oktober voor de 111e keer op het programma. Naast voetbalwedden komt gokken op wielrennen goed aan bod bij gokken op sport. Daarmee komt er in 2017 een einde aan de wielerklassiekers en gaat de wegwielrenners de winter in. Het parcours brengt ons van Bergamo naar Como. Vorig jaar was Chaves de beste en het jaar daarvoor pakte Nibali de zege. Chaves kan zijn titel niet verdedigen omdat hij een breuk in zijn schouder heeft. Wie pakt de laatste klassieker van het jaar? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Ronde van Lombardije 2017.

Ronde van Lombardije 2017 parcours

De renners moete in de op dit parcours ongeveer 4000 hoogtemeters overbruggen. De finish is echter in dalende lijn op weg naar Como. Op het parcours liggen natuurlijk de bekende Madonna del Ghisallo en de Muur van Sormano. Deze zijn pas in de laatste 70 kilometer van het parcours te vinden. In totaal zullen de renners 247 kilometer af moeten leggen. De Muur van Sormano is in totaal net geen 2 kilometer lang maar heeft wel een gemiddeld stijgingspercentage van 17% en het steilste stuk is zelfs 27%. De laatste klim van de Ronde van Lombardije 2017 is de San Fermo della Battaglia. Daarna duiken de renners naar beneden in de afdaling op weg naar Como, de laatste 1,6 kilometers op weg naar de finish zijn loopt licht af. Hieronder staat een overzicht van het parcours:

Ronde van Lombardije 2017

Ronde van Lombardije 2017 teams

Uiteraard is dit deze koers van World Tour niveau en starten alle 18 teams uit de World Tour. Volgend jaar moeten de ploegen een renner minder opstellen in de grote rondes en twee in de klassiekers. Dit om het peloton kleiner te maken, de veiligheid van de renners te garanderen en om de koers minder voorspelbaar te maken. Er doen naast de WT ploegen ook zeven procontinentale teams mee. Hieronder een overzicht van de voorlopige startlijst. Wereldkampioen Sagan ontbreekt op de lijst.

Ronde van Lombardije 2017 favorieten

Het huidige parcours is hetzelfde als dat van 2015 toen Nibali wist te winnen. Uiteraard behoort hij nu ook weer tot de favorieten om de Ronde van Lombardije 2017 te winnen. Andere goede dalers als Kwiatkowski en Barguil behoren ook tot de favorieten. De Nederlanders hebben Mollema en Poels kunnen meedoen om de ereplaatsen. Het is de periode van het jaar dat het wat minder warm is en het kan erg slecht weer zijn tijdens deze koers. Precies iets wat Wellens graag ziet, want hij kan slecht tegen de warmte.

Toch gaan we voor een zege van Nibali. Hij kent het parcours goed, weet waar je het verschil kunt maken en in de afdaling is hij amper te volgen. We gokken 1/10 unit dat Nibali de Ronde van Lombardije 2017 wint tegen een odd van 4.50 bij bookmaker Kroon.

Andere goede bookmakers om te gokken op Ronde van Lombardije 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!