Roland Garros 2016 vrouwentoernooi

Net als de heren spelen de dames de komende twee weken ook op Roland Garros 2016, het tweede Grand Slam van dit jaar. Vorig jaar won Serena Williams opnieuw het toernooi. Lukt het haar opnieuw Roland Garros te winnen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op Roland Garros 2016.

Roland Garros 2016 (gravel)
De afgelopen week zijn er wat kleinere graveltoernooien geweest. De echte toppers hebben zich al vroeg gemeld in Parijs om daar in alle rust te kunnen trainen. Net als bij de heren doen er 128 speelsters mee aan dit Grand Slam toernooi. In tegenstelling tot de heren spelen de vrouwen wel een best of 3 sets format. De heren spelen een best of 5 sets format. Het prijzengeld van dit toernooi staat wel gelijk ten opzichte van de heren. In totaal bedraagt het prijzengeld net iets minder dan €13 miljoen. Titelverdedigster Serena Williams is als eerste geplaatst. In totaal zijn er 32 S Williams RGspeelsters geplaatst, we nemen de top 8 even door. Radwanska (2), Kerber (3), Muguruza (4), Azarenka (5), Halep (6), Vinci (7) en Bacsinsky (8). Kiki Bertens is de enige Nederlandse speelster actief tijdens dit toernooi. Hogenkamp en Burger zijn er niet in geslaagd om zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bertens komt met goede vorm naar Roland Garros toe. Tijdens de Fed Cup finale was ze al goed in vorm en dat liet ze ook in Marokko zijn met een halve finale. Gisteren zette ze deze vorm door en won het WTA Nurnberg toernooi. Ze moest zich eerst plaatsen via de kwalificaties om in het hoofdtoernooi te komen. Uiteindelijk lukte het haar dus om de finale te winnen en haar tweede WTA titel te winnen. Het was sowieso een goede week voor haar want ze won ook nog eens de titel in het dubbeltoernooi. Ze heeft echter geen geluk gehad met de loting, ze mag het opnemen tegen de nummer 3 geplaatste Kerber. Een moeilijke partij, maar in de vorm waarin ze verkeerd kan ze zeker goed partij bieden.

Favorieten
Natuurlijk is Serena Williams opnieuw de favoriet om Roland Garros 2016 op haar naam te schrijven. Vorig jaar had ze het ontzettend moeilijk in de eerste week waar ze vooral mentaal met zichzelf in de knoop zat en bijna in tranen op de baan stond. Toch overleefde ze die week en pakte uiteindelijk de titel. Een mogelijke kwartfinale met Azarenka is mogelijk maar verder zien we geen problemen. Zeker omdat ze in de eerste ronde tegenstanders treft waarin ze goed in haar ritme kan komen. Tijdens het toernooi in Rome heeft ze aangetoond nog altijd een klasse apart te zijn in het damestennis. We gokken daarom 2/10 units dat Serena Williams Roland Garros 2016 wint tegen een odd van 3.25 bij bookmaker MyBet.

Andere top bookmakers om te wedden op Roland Garros 2016 zijn

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

Unibet

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Uitgebreid assortiment

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands