Roland Garros 2016, tweede week

De tweede week van het Grand Slam toernooi is deze week ingegaan. We zijn aangekomen bij de de laatste vierde ronde partijen bij zowel de dames als heren. De afgelopen week zijn er toch best wat verrassingen geweest tijdens het toernooi. Zo moesten Nadal en Tsonga beide geblesseerd opgeven, waardoor het toernooi toch twee publiekstrekkers verloor. Bij de dames zagen we Azarenka al vroeg uitvallen met een beenblessure. Ze wilde eerst niet opgeven maar in de derde set van haar partij tegen Knapp, bij een stand van 0-4, kon ze niet anders meer dan geblesseerd afhaken. Rroland garrosaonic verloor in de vierde ronde toch wel verrassend van Ramos. Het was erg vochtig en zwaar weer waardoor de service van Raonic minder snel doorkwam.

Mannen
In de bovenste helft van het mannenschema zien we veel namen die we daar hadden verwacht. Djokovic, Berdych, Goffin, Thiem en Ferrer zitten allemaal nog in het toernooi. Gulbis heeft zijn vorm weer eens een keer wel te pakken en staat toch wel verrassend in de vierde ronde. In de onderste helft van het schema zijn de kwartfinales al bekend. Gasquet – Murray en Ramos – Wawrinka mogen strijden om een plek in de halve finale. Gasquet is de laatste hoop van de Fransen dit toernooi. Murray maakt op ons een onrustige indruk tijdens dit toernooi. Waar hij gedurende de Masters toernooien in Madrid en Rome nog rustig en kalm stond te spelen pept hij zich in Parijs steeds luidruchtig op. Toch moet het mogelijk zijn om de finale te halen, aangezien we Wawrinka ook nog niet helemaal top vinden spelen.

Vrouwen
Bij de dames moeten nog 6 vierde ronde partijen worden afgewerkt en is slecht 1 kwartfinale bekend tussen Rogers en Muguruza. Bij de dames ontbreekt Kvitova toch wel bij de laatste 16. Voor de rest hebben we al meerdere malen gezegd dat er bij de dames niet echt één speler heel constant is over het hele jaar. Kerber won dan weliswaar op verrassende wijze de Australian Open, maar heeft daarna niet echt bijzonder goed gepresteerd. Op het winnen van het WTA Stuttgart toernooi na is het niveau van de Duitse ver weggezakt. Serena Williams heeft tot nu toe amper problemen gekend en dat is goed nieuws voor onze weddenschap die we hebben afgesloten aan het begin van het seizoen.

Kiki Bertens
We moeten het toch ook even over Kiki Bertens hebben. Ze staat momenteel in de vierde ronde bij de singles en in de kwartfinale bij de dubbels. Ze zeKiki Bertenst de goede lijn vanuit Marokko en Nürnberg door tijdens dit Grand Slam. Het gaat dus niet allen sportief maar ook financieel zijn het hele goede weken voor Bertens, dat gaat natuurlijk hand in hand. Door het winnen van de WTA Nürnberg titel mocht ze een cheque ontvangen van €34.667. Ze pakte in Nürnberg ook nog eens de dubbeltitel en dat leverde €9.919 euro op. Dat moet ze wel delen maar het dubbelpartner Johanna Larsson. Nu ze de vierde ronde heeft bereikt in de singles is Bertens al verzekerd van €173.000 euro. Haar kwartfinale plek in het dubbel zorgt voor minimaal €68.000 euro, wat ze weer moet delen met haar dubbelpartner. En misschien zit er nog wel meer in het vat. Dat zal de komende dagen moeten uitwijzen. Ze heeft in ieder geval de weergoden aan haar kant staan, want door de vele regen is er vandaag geen tennis in Parijs. Ze heeft nu dus een extra rustdag, de ze gezien de vele wedstrijden van de afgelopen weken, goed kan gebruiken.

Wedden op Roland Garros 2016 kan nog altijd bij deze top bookmakers

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

Unibet

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Uitgebreid assortiment

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands