Rio 2016 hockeyvrouwen

Op 6 augustus gaat het olympisch hockey toernooi van start. De Nederlandse vrouwenploeg komt 7 augustus in actie tegen Spanje. De Nederlandse dames wonnen in 2010 en 2014 goud. Lukt het de hockey vrouwen om voor de derde keer op rij goud te pakken? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tip som te gokken op Rio 2016 hockeyvrouwen toernooi.

Format
Nederland is als eerste geplaatst en komt uit in poule A met China, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Spanje. Aartsrivaal Argentinië komt uit in poule B met de landen Australië, Groot-Rio2016Brittannië, India, Japan en de Verenigde Staten. Ieder land speelt 5 wedstrijden in de poule waarna de top 4 de kwartfinale in gaat:
– De nummer 1 uit poule A tegen de nummer 4 uit poule B (1)
– De nummer 2 uit poule A tegen de nummer 3 uit poule B (2)
– De nummer 3 uit poule A tegen de nummer 2 uit poule B (3)
– De nummer 4 uit poule A tegen de nummer 1 uit poule B (4)

In de halve finale komen de winnaars uit de wedstrijden 1 & 2 en 3 & 4 tegenover elkaar te staan. Hierdoor kunnen de winnaars van poule A en B elkaar alleen maar in de finale treffen.

Favorieten
Nederland is de favoriet als het gaat om Rio 2016 hockeyvrouwen toernooi. De winnaar van de afgelopen twee edities is wel gewaarschuwd tijdens het Europees Kampioenschap van vorig jaar in Londen. Daar won Engeland het toernooi door in de finale Nederland te verslaan met strafballen. Engeland zal tijdens de olympische spelen onder de vlag van Groot-Brittannië vallen. Het zal de Nederlandse vrouwen op scherp hebben gezet voor dit toernooi. Voor dit toernooi denken we dat de finale een kopie zal zijn van 4 jaar geleden. Toen Nederland wist te winnen van Argentinië. Tijdens de World League verloor Nederland in Rosario van Argentinië met 1-0. Ondanks deze twee nederlagen verwachten we een derde gouden plak op rij voor de Nederlandse hockey vrouwen. In een olympisch jaar telt namelijk alleen de olympische spelen en ligt de nadruk niet op een EK of WL. We gokken 3/10 units op Nederland dat het Rio 2016 hockeyvrouwen toernooi goud pakt tegen een odd van 2.25 bij bookmaker Bwin.

Andere top bookmakers om te wedden op olympisch hockey staan hieronder gegeven. Nog geen account? Maak dan nu een gratis account aan.

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

Unibet

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Uitgebreid assortiment

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands