Portugal

De Portugese voetbal federatie is opgericht in 1914 en is sinds 1954 lid van de UEFA. Het hoofdkantoor van de federatie is gevestigd in de hoofdstad Lissabon. Portugal wist EURO2016 te winnen door gastland Frankrijk in de finale te verslaan. Hiermee pakte het land voor het eerst een grote titel en poetste het de nare smaak weg van de verloren EK finale in eigen land tegen Griekenland. Voor de vijfde keer op rij weet Portugal zich nu te plaatsen voor het WK. Vier jaar geleden eindigde de ploeg in de groepsfase. Het is aan coach Fernando Santos om te laten zien dat het Europese Kampioenschap geen toevalstreffer was.

Kwalificatie Portugal WK voetbal 2018

Portugal was als groepshoofd ingedeeld in poule B samen met onder andere Zwitserland en Hongarije. De eerste wedstrijd, op bezoek bij Zwitserland, ging de ploeg met 0-2 onderuit maar wist WK voetbal 2018 Portugalzich daarna goed te herstellen. Het won alle acht duels daarna en moest het laatste duel tegen Zwitserland in eigen huis winnen om de poule te winnen. Portugal won met 2-0 van Zwitserland en ging op basis van een beter doelsaldo als groepswinnaar automatisch naar het WK voetbal 2018.

Voorgaande WK’s

Het eerste WK voor Portugal was in 1966 en toen eindigde het meteen als derde. Het was een goede lichting want daarna wist het zich pas weer te plaatsen in 1986. De eerste ronde was meteen het eindstation en er volgde weer een droogte als het gaat om WK deelname. Pas sinds 2002 is Portugal een vaste klant op de WK’s met als uitschieter een vierde plaats tijdens het Wk van 2006 in Duitsland. Het vorige WK overleefde Portugal de groepsfase niet.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Ricardo Carvalho, Vieirinha, Jose Bosingwa, Raphael Guerreiro, Ricardo Costa, Jose Miguel Fonte, Joao Pereira, Cedric Soares, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Danny, Andre Andre, Danilo Pereira, Bernardo Silva, Andre Gomes, William Carvalho, Nani, Eliseu, Tiago, Ricardo Quaresma, Jose Semedo, Cristiano Ronaldo, Eder en Helder Postiga.

Sterspeler

Portugal heeft maar één vedette en dat is Cristiano Ronaldo. De sterspeler is al jaren aanvoerder van de Portugezen. Begonnen bij Sporting Lissabon en via Manchester United uiteindelijk al vanaf 2009 actief voor Real Madrid. Won met Real twee keer op rij de Champions League en dat lukte niemand eerder. Zijn heroïsche optreden tijdens de EK finale is onvergetelijk. Geblesseerd het veld moeten verlaten maar bijna als een tweede trainer langs het veld staan coachen. Hij is inmiddels record international van Portugal en zal als Europees kampioen willen schitteren op het WK voetbal 2018.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker