Polen

De Poolse nationale voetbalbond is opgericht in 1919 en is sinds 1954 lid van de UEFA. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad Warschau. Ondanks dat Polen zo’n groot land is zijn ze in het verleden geen vaste waarde geweest op WK’s. We kennen Polen vooral van hun derde plek op het WK van 1974 en 1982. Het speelde ook meer WK’s dan EK’s en dat is op zich een vreemde statistiek. Coach Nawalka bracht dit team naar de kwartfinale van EURO 2016 waar het na strafschoppen verloor van de latere winnaar Portugal. Aan hem de taak om te laten zien dat er in twee jaar progressie is geboekt.

Kwalificatie Polen WK voetbal 2018

Polen was als groepshoofd ingedeeld in groep E van het Europese kwalificatie toernooi met als belangrijkste tegenstander Denemarken. Het was ook tegen de Denen waar Polen de enige WK voetbal 2018 Polennederlaag van de kwalificatie op liep. Maar met 25 punten uit tien duels eindigde het vijf punten voor Denemarken en kunnen we spreken van een makkelijke kwalificatie.

Voorgaande WK’s

Het debuut op een WK kwam in 1938 en het WK voetbal 2018 zal de achtste deelname zijn van Polen op een WK eindronde. Op de twee derde plaatsen in 1974 en 1982, stelde de ploeg vaak teleur en eindigde het vaak in de eerste of tweede ronde. De laatste keer dat Polen actief was op een WK was in 2006 en toen overleefde het de groepsfase niet.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Wojciech Szczesny, Lukasz Fabianski, Artur Jedrzejczyk, Lukasz Szukala, Tomasz Jodlowiec, Jakub Wawrzyniak, Pawel Olkowski, Kamil Glik, Lukasz Piszczek, Michal Pazdan, Krzysztof Maczynski, Waldemar Sobota, Grzegorz Krychowiak, Mateusz Klich, Karol Linetty, Maciej Rybus, Jakub Blaszczykowski, Slawomir Peszko, Sebastian Mila, Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski en Kamil Grosicki

Sterspeler

Robert Lewandowski is de sterspeler van dit Polen. Hij speelt al sinds 2010 in de Bundesliga en is een garantie op doelpunten. Borussia Dortmund haalde hem in 2010 van Lech Poznan naar de Bundesliga en vanaf het eerste moment was het succesvol voor de club. In 2014 maakte hij de overstap naar grootmacht Bayern München en ook daar scoort hij aan de lopende band. Inmiddels speelt hij nog altijd bij Bayern en blijft daar de scorende spits. Het is aan zijn ploeggenoten om hem in stelling te brengen en dan is Lewandowski een garantie voor goals.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker