Player Championship Finals 2020 voorbeschouwing

Het Grand Slam of Darts is nog niet afgelopen of het volgende grote dart toernooi staat op het punt van beginnen in de vorm van het Player Championship Finals 2020. Normaal speelt dit toernooi zich af bij het Butlin’s Minehead Resort maar op de Covid-19 bubbel niet te doorbreken zal dit toernooi in ook in de Ricoh Arena plaatsvinden. Vorig jaar wist Van Gerwen de titel te pakken, lukt het hem dit weekend om zijn titel te prolongeren? Wij van gokken op sport geven naast tips op Eredivisie voetbal en ATP Tennis ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op Player Championship Finals 2020.

Player Championship Finals 2020 deelnemers & format

Op vrijdag 27 november begint het toernooi en de finale is al op zondag 29 november. Er zijn 64 spelers geplaatst voor dit toernooi. De plaatsing is gebaseerd op het gewonnen prijzengeld van de player championships toernooien die gedurende het jaar worden afgewerkt. Hieronder staat het complete bracket van het speelschema:

Tijdens de eerste twee dagen zal het toernooi op twee podiums worden gespeeld, dit om ervoor te zorgen dat alle wedstrijden kunnen worden gespeeld binnen drie dagen. Ronde één en twee gaan over een best of 11 legs (first to 6). De derde ronde en kwartfinale zijn best of 19 legs (first to 10) wedstrijden. Vanaf de halve finale gaat het format naar een best of 21 legs (first to 11).

Player Championship Finals 2020 prijzengeld

Het totale prijzengeld van de Player Championship Finals 2020 is £500.000 en de winnaar mag £100.000 mee naar huis nemen. Hieronder een compleet overzicht wat de spelers per ronde kunnen verdienen tijdens de Player Championship Finals 2020.

Winnaar £100.000
Finalist £50.000
Halvefinalist £25.000
Kwartfinalist £15.000
Derde ronde £10.000
Tweede ronde £5.000
Eerste ronde £2.500

Player Championship Finals 2020 favorieten

Wat baalde hij toch na zijn verloren kwartfinale plaats tijdens het Grand Slam of Darts 2020. Van Gerwen kreeg in totaal acht match darts waarvan vijf in de laatste en beslissende leg maar kun de laatste dubbel maar niet vinden. Daarmee won Whitlock voor de derde keer op rij van MvG en dat begint onderhand een mentaal verhaal te worden. Het moet worden gezegd dat Whitlock ontzettend goed aan het scoren was maar de volgende dag verloor hij toch redelijk gemakkelijk van de Portugees De Sousa. Wright en Price waren al eerder uitgeschakeld en zij gaven een niet al te beste indruk. Van Gerwen speelde wel goed want hij maakte gehakt van spelers in zijn voorgaande wedstrijden op weg naar kwartfinale. Het kan haast niet anders dat de volgende keer de match darts wel vallen. Een geluk is dat Whitlock in de bovenste helft van het schema zit en Van Gerwen hem alleen in de finale kan treffen. Van Gerwen won dit toernooi al vijf keer en we zien heb dit weekend zijn zesde titel pakken.

Gokken op Player Championship Finals 2020 doen we met 2/10 units op Van Gerwen tegen een odd van 5.00 bij bookmaker Lucky Sports.

Zelf gokken op Player Championship Finals 2020 maar nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker