Peru

De FPF (Federacion Peruana de Futbol) is opgericht in 1925 en sinds 1924 lid van de FIFA. Een jaar later werd het lid van de CONMEBOL confederatie. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond is gevestigd in de hoofdstad Lima. De enige twee prijzen van Peru zijn overwinningen in de Copa America van 1939 en 1975. De huidige bondscoach van Peru is Ricardo Gareca uit Argentinië en zelf oud voetballer geweest. Na jaren van afwezigheid heeft hij Peru weer eens naar een WK gebracht.

Kwalificatie Peru WK voetbal 2018

In de loodzware kwalificatiereeks van de CONMEBOL wist Peru als vijfde te eindigen. Pas op de laatste slotdag wist het zich zeker van plaats vijf en wist het Chili op doelsaldo achter zich te WK voetbal 2018 Peruhouden. Dit betekende een intercontinentale play-off tegen Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland wisten beide landen niet te scoren maar in Peru maakte het thuisland het karwei af door met 2-0 te winnen.

Voorgaande WK’s

Peru was actief tijdens het eerste WK ooit in 1930 in Uruguay waar het de eerste ronde was uitgeschakeld. Het tweede WK zou pas in 1970 komen en daar behaalde het land zijn beste resultaat ooit door de kwartfinale te halen. In 1978 en 1982 was het nog van de partij maar daarna kwam een lange periode zonder WK’s voor Peru. Tot dit jaar het land zich weer na 35 jaar heeft weten te plaatsen voor het Wk voetbal 2018 in Rusland.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Pedro Gallese, José Carvallo, Carlos Cáceda, Alberto Rodríguez, Christian Ramos, Luis Advíncula, Aldo Corzo, Miguel Trauco, Nilson Loyola, Anderson Santamaría, Adrián Zela, Yoshimar Yotún, Christian Cueva, Paolo Hurtado, Renato Tapia, Edison Flores, Andy Polo, Pedro Aquino, Wilder Cartagena, Jefferson Farfán, André Carrillo, Raúl Ruidíaz en Yordy Reyna

Sterspeler

Hij is inmiddels wat jaartjes ouder en dit lijkt zijn laatste grote toernooi voor Peru te worden maar nog altijd is Jefferson Farfán de sterspeler van Peru. We kennen hem natuurlijk van zijn periode bij PSV en daarna lange tijd bij Schalke 04. Na zijn periode in Duitsland vertrok hij naar de zandbak om nog wat extra geld te verdienen. Sinds afgelopen jaar speelt hij in Rusland bij Lokomotiv Moskou.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker